Θ.Βαφειάδης: « Δεν συμμετέχω στην συνεδρίαση του ΔΣ Κιλκίς γιά απολογισμό πεπραγμένων της δημοτικής αρχής »

Πολιτική /

Ως παράτυπη και, ως εκ τούτου άκυρη, χαρακτηρίζει την διά τηλεδιασκέψεως ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς της Δευτέρας 1.3.21, με θέμα τον απολογισμό πεπραγμένων της δημοτικής αρχής, ο δημοτικός σύμβουλος Θόδωρος Βαφειάδης, δηλώνοντας ότι δεν θα συμμετάσχει σ’ αυτήν.

Στην σχετική έγγραφη δήλωσή του, την οποία κατέθεσε στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Βαφειάδης αναφέρει τα εξής:

«Κύριε πρόεδρε,

Με έκπληξη έλαβα την πρόσκλησή σας με Α.Π. 3267 / 11.02.2021, με την οποία μας καλείτε να συμμετάσχουμε σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς την Δευτέρα 01.03.21, με αποκλειστικό θέμα τον απολογισμό πεπραγμένων της δημοτικής αρχής γιά το έτος 2020, με βάση το άρθρο 217 του Ν.3463/06 που αναφέρεται στο δέκατο σχετικό της παραπάνω πρόσκλησης.

Με βάση, λοιπόν, τον εν λόγω νόμο 3463 / 06, η σχετική πρόσκλησή σας είναι άνευ ουσίας και νομιμότητος, διότι ο απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής αρχής γίνεται με συγκεκριμένους όρους και προδιαγραφές και παραθέτω μερικά βασικά σημεία:

– Δε γίνεται με ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

– Για τους δήμους των πρωτευουσών νομών πρέπει να γίνεται έως τις 31 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους γιά το προηγούμενο έτος.

– Οι συμμετέχοντες είναι συγκεκριμένοι φορείς, σωματεία, σύλλογοι κλπ και προαιρετικώς πολίτες, όπως και οι δημοτικοί σύμβουλοι μπορούν να παρίστανται, αλλά δεν πραγματοποιείται ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου, διότι αυτό είναι έξω από το πνεύμα και το γράμμα του σχετικού νόμου.

– Πρέπει να ορίζεται ο τόπος συνεδρίασης εγκαίρως.

Είναι προφανές, ότι, λόγω της πανδημίας, δεν θα μπορούσε να γίνει η σχετική λογοδοσία σύμφωνα με το άρθρο 217 του Ν.3463/06 από χρονικής απόψεως και συμμετοχής δια ζώσης, αλλά και έτσι όπως θα διεξαχθεί δεν έχει απολύτως κανένα νόημα και είναι εμπαιγμός των θεσμών, απλώς μία προσχηματική πράξη γιά να τηρηθεί δήθεν τυπικώς το γράμμα του νόμου, που στην πράξη και αυτό καταστρατηγείται.

Ουσιαστικώς δηλαδή η δημοτική αρχή επιδιώκει, με πρόσχημα την πανδημία, να αποφύγει ανώδυνα έναν ακόμη «σκόπελο», ενώ θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η σχετική διαδικασία σε εύθετο χρόνο, όταν θα το επέτρεπαν οι υγειονομικές συνθήκες, γιά να υπάρξει ουσιαστική συζήτηση για τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής.

Προσωπικώς δεν σκοπεύω να συμμετάσχω σε μιάν ανούσια, παράτυπη και, επομένως, άκυρη συνεδρίαση».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Επικήδειος λόγος δημάρχου Κιλκίς στην εξόδιο ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Εμμανουήλ

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριε Τοποτηρητά της καθ’ ημάς Μητροπόλεως και εκπρόσωπε του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. […]