Άξιος πολιτιστικός «πρεσβευτής» της χώρας ο «Αγ. Τρύφων» Κιλκίς

Πολιτισμός /

Σε διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακών χωρών στα Δαρδανέλλια (Τσανάκ Καλέ) συμμέτεσχε με χορευτικό συγκρότημά του ο σύλλογος Στενημαχιτών Κιλκίς “Ο Αγιος Τρύφων”. Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:

Ο πολιτιστικός σύλλογος Στενημαχιτών Κιλκίς «Ο Άγιος Τρύφων» εκπροσώπησε για άλλη μια χρονιά επάξια την χώρα μας σε φεστιβάλ παραδοσιακών χορών του εξωτερικού.

Φέτος το χορευτικό του Συλλόγου ταξίδεψε στα παραλία της Μικρά Ασίας και συγκεκριμένα στο Τσανάκαλε. Εκεί συμμετείχε στο διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακών χορών της περιοχής παρουσιάζοντας χορούς από την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, τιμώντας και αναδεικνύοντας την ελληνικότητα της. Για την εξαιρετική παρουσία του και για το άρτιο αποτέλεσμα που παρουσίασε, ο σύλλογος Στενημαχιτων βραβεύθηκε λαμβάνοντας το πρώτο βραβείο. Έλαβαν μέρος συγκροτήματα από σαράντα και πλέον χώρες.

Την δεύτερη μέρα όλα τα συγκροτήματα που συμμετέσχαν στο φεστιβάλ είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια βαρκάδα στο Ελλήσποντο. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Τροίας με το δούρειο ίππο να μας υποδέχεται στην είσοδο της. Η μέρα μας έκλεισε με την τελετή λήξης του φεστιβάλ όπου οι εκπρόσωποι όλων των χωρών μαζί διασκέδασαν και αποχαιρετιστήκαν ελπίζοντας να ξανασυναντηθούν σε μελλοντικά φεστιβάλ αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι η μουσική και ο χορός δεν έχουν σύνορα και μπορούν να ενώσουν ανθρώπους και πολιτισμούς.

Επί πλέον, κατά τη διάρκεια των παραστάσεων, οι χορευτές του “Αγίου Τρύφωνος” είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Αϊβαλί (Κυδωνιές), που κάποτε αποτελούσε μια αμιγώς ελληνική πόλη, καθώς επίσης και το Ασκληπιείο της Περγάμου, την αρχαία ελληνική πόλη που δημιούργησε την περγαμηνή για να ανταγωνιστεί τον πάπυρο της Αιγύπτου.

Από τις ξεναγήσεις μας δε θα μπορούσε φυσικά να λείπει η αρχαία πόλη της Εφέσσου, η οποία κάποτε αποτελούσε το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού της περιοχής. Τέλος, η εκδρομή μας έκλεισε με την επίσκεψη μας στην κοσμοπολίτικη Σμύρνη, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Το Κιλκίς στο απυρόβλητο;

Παραμονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη μητρόπολη του Κιλκίς 5 Αυγούστου 2020. Σχεδόν όλες οι Αρχές του τόπου παρατεταγμένοι ο […]

Με ψυχραιμία και σύνεση

Αν αναλογισθεί κανείς τις από υπερβολικές μέχρι ακόμη και υστερικές αντιδράσεις μερίδας της κοινής γνώμης του Κιλκίς απέναντι στους συνανθρώπους […]