«Αυλαία» μιάς δημιουργικής σχολικής χρονιάς στο 1ο δημοτικό σχολείο Κιλκίς

Κοινωνία /

Με σειρά επιτυχών εκδηλώσεων «έπεσε» η «αυλαία» μιάς δημιουργικής σχολικής χρονιάς στο 1ο δημοτικό σχολείο Κιλκίς.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται τα εξής:

«Mία ακόμη χρονιά δημιουργίας για το 1o δημοτικό σχολείο Κιλκίς έφτασε στο τέλος της. Tρεις ημέρες εκδηλώσεων που υλοποιήθηκαν σηματοδότησαν με επιτυχία μία ενδιαφέρουσα και πολυδιάστατη σχολική χρονιά.

Την Παρασκευή 8.6.18 οι μαθητές του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μία ημέρα αφιερωμένη στον αθλητισμό. Στην «7η Αθλητική Ημέρα» υλοποιήθηκαν αθλητικές δραστηριότητες και παιχνίδια στον αύλειο χώρο του σχολείου με υπεύθυνες τις γυμνάστριες Παρασκευή Κοσμά και Ζωή Σωτηριάδου.

Αρχικά η διευθύντρια του σχολείου Παρθένα Δουλκερίδου χαιρέτησε την εκδήλωση τονίζοντας ότι για έβδομη συνεχή χρονιά πραγματοποιείται, ως επιστέγασμα της προσπάθειας και της προετοιμασίας μαθητών και γυμναστριών, επισημαίνοντας τα θετικά στοιχεία της άθλησης απέναντι στον σύγχρονο τρόπο ζωής πουι καθηλώνει μικρούς και μεγάλους μπροστά σε οθόνες (Η/Υ, τηλεόραση κ.ά.).

Εν συνεχεία τα τμήματα κάθε τάξης συναγωνίστηκαν σε δρομικά παιχνίδια και κινητικές δραστηριότητες και παρουσίασαν παραδοσιακούς και σύγχρονους χορούς με μεγάλη επιτυχία. Όλοι κέρδισαν τον έπαθλο της Χαράς.

Οι γονείς ενθουσιασμένοι παρακολούθησαν τα δρώμενα κάτω από ειδικά στέγαστρα που έστησε ο δήμος Κιλκίς. Την εκδήλωση παρακολούθησε ο Νικόλαος Ταχτσίδης, αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη. Τέλος ο σύλλογος γονέων κέρασε τους μαθητές δροσερά παγωτά.

Στις 13 Ιουνίου 2018, ακολούθησε η σχολική γιορτή λήξης με τη συμμετοχή των τάξεων από την πρώτη ως την πέμπτη δημοτικού. Οι τρεις πρώτες τάξεις παρουσίασαν προγράμματα τα οποία έχουν υλοποιηθεί τη φετινή σχολική χρονιά.

Με μεγάλη επιτυχία τα τμήματα της πέμπτης τάξης, ε1 και ε2, παρουσίασαν το πρόγραμμα «Ήμαστε και εμείς πρόσφυγες, κάποτε…», ασχολούμενοι με τον προσφυγικό Ελληνισμό της πόλης του Κιλκίς, ήρθαν σε επαφή με την τοπική ιστορία και πέτυχαν να αναδείξουν την πολιτιστική μας κληρονομιά. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο διευθυντης της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς Άρης Παπαδόπουλος και η σχολική σύμβουλος Ιωάννα Αρβανίτη.

Την Παρασκευή 14.6.18, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του προγράμματος που υλοποιήθηκε με τους μαθητές του στ1 τμήματος του σχολείου: «Μία διαδρομή μέσα στο χρόνο: το σχολείο μας». Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί για το πρόγραμμα ήταν η δασκάλα, Δέσποινα Υφαντίδου και η καθηγήτρια πληροφορικής Μανώλη Μαρία. Το πρόγραμμα αφορούσε μία διαδρομή μέσα στο χρόνο από την ίδρυση του σχολείου μέχρι σήμερα.

Έγινε παρουσίαση υλικού για την ιστορία του σχολείου, φωτογραφιών, καθώς και παρουσίαση μιας μικρομελέτης για τον αριθμό των αποφοίτων μαθητών από το τα έτη 1929 έως 1960 και 1943 και 1961 ως σήμερα. Μετά ακολούθησε αποχαιρετισμός των μαθητών της έκτης τάξης.

Όλοι συγκινημένοι αποχαιρετήσαμε τους τελειόφοιτους μαθητές-τριες του σχολείου μας και τους ευχόμαστε ολόψυχα να είναι πάντα υγιείς και να καταφέρνουν επιτεύγματα στη ζωή τους που θα τους κάνουν ευτυχισμένους.

Στην ημερίδα για την τοπική ιστορία

Το σχολείο μας συμμετέσχε στην ημερίδα που διοργάνωσαν οι σχολικοί σύμβουλοι της της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς με θέμα: «Τοπική Ιστορία: θεωρητική προσέγγιση και διδακτικές εφαρμογές» που ήταν ενταγμένη στο δίκτυο τοπικής Ιστορίας «Το Κιλκίς στην τροχιά του χρόνου».

Πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις για δύο προγράμματα, τα οποία εκπονήθηκαν κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Για…αλλού!

Σαν… αντι-Τζιτζικώστα φαίνεται ότι «την είδε την δουλειά» το Κίνημα Αλλαγής για τον πρώην νομάρχη, πρώην βουλευτή Κιλκίς και πρώην […]

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Ε.Π.Σ.ΚΙΛΚΙΣ 2018-19

Α όμιλος 1η/8η αγωνιστική ημέρα Γρίβα-Ν.Αγιονέρι Τούμπα-Ηλιόλουστο Βαπτιστής-Μ.Λειβάδια Ν.Γυναικόκαστρο-Βαλτοτόπι 2η/9η αγωνιστική ημέρα Ν.Αγιονέρι-Τούμπα Ηλιόλουστο-Βαπτιστής Μ.Λειβάδια-Ν.Γυναικόκαστρο Βαλτοτόπι-Γρίβα 3η/10η αγωνιστική ημέρα Ηλιόλουστο-Ν.Αγιονέρι […]