Πολιτική

Αθωώθηκε το στέλεχος της ΚΝΕ Μ.Αλτιπαρμακίδου

Αθώα κρίθηκε από το μονομελές πλημμελειοδικείο Κιλκίς η γραμματέας του Τ.Σ. Κιλκίς της ΚΝΕ, Μαρία Αλτιπαρμακίδου, που δικάστηκε την Παρασκευή 2.2.18 με την κατηγορία της «διατάραξης οικογενειακής ειρήνης» και «διέγερσης», έπειτα από καταγγελία του διευθυντή του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς. Το κατηγορητήριο κατέρρευσε μέσα από την ακροαματική διαδικασία.

Στο πλευρό της διωκόμενης διαδήλωσαν μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, καταγγέλλοντας την προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης του αγώνα. Συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς και πραγματοποίησαν μαχητική πορεία μέχρι τα δικαστήρια, όπου παρέμειναν μέχρι το τέλος της δίκης και την αθώωση της συντρόφισσάς τους.

Θυμίζουμε ότι το μέλος της ΚΝΕ συνελήφθη από την Αστυνομία στις 7.11.16, έξω από το 2ο ΓΕΛ Κιλκίς, έπειτα από καταγγελία του διευθυντή του συγκεκριμένου σχολείου, γιατί συζητούσε έξω από το σχολείο με τους μαθητές για την οργάνωση και το περιεχόμενο των μαθητικών κινητοποιήσεων που ήταν προγραμματισμένες εκείνη τη μέρα σε μια σειρά πόλεις της χώρας, όπως και στο Κιλκίς, διακινώντας την ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής των μαθητών.

Διώχθηκε με το άρθρο 334 του ΠΚ για «διατάραξη οικιακής ειρήνης», σε συνδυασμό με το άρθρο 184 του Ποινικού Κώδικα του 1951, που εξομοιώνει οποιοδήποτε κάλεσμα σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις με πρόσκληση σε διάπραξη εγκλήματος ή πλημμελήματος. Μια διάταξη της μετεμφυλιακής Ελλάδας που στόχευε στον περιορισμό των ελευθεριών και την καταστολή της πολιτικής δράσης.

Η επιλογή του κατηγορητηρίου μόνο τυχαία δεν ήταν, καθώς ήταν μια περίοδος όπου οι μαθητές βρίσκονταν στους δρόμους, όπως και οι φοιτητές και σπουδαστές, οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες οργάνωναν αγωνιστικές κινητοποιήσεις, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα προετοιμάζονταν για πανελλαδικές απεργίες, διεκδικώντας όλοι μια καλύτερη ζωή με δικαιώματα, κόντρα στις αποφάσεις κυβέρνησης – ΕΕ – μεγάλου κεφαλαίου.

Από εκείνη τη μέρα, πλήθος μαζικών φορέων, εργατικών σωματείων, Επιτροπών Αγώνα, Ενώσεων Γονέων, Συλλόγων Γυναικών, εκπαιδευτικών, καθηγητών πανεπιστημίου, μεμονωμένων εργαζομένων και ανθρώπων του μόχθου καταδίκασαν τη στάση του διευθυντή, της Αστυνομίας και της Εισαγγελίας να σύρουν στο δικαστήριο ένα νέο άνθρωπο που αγωνίζεται και διεκδικεί μια καλύτερη ζωή, ένα ανθρώπινο μέλλον, που συζητάει αυτές τις ιδέες με μαθητές, φοιτητές, νέους, εργαζόμενους, ανέργους.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Σούλη Καζαντζίδη με Βαγγέλη Μαρινάκη

Δεν είναι ασυνήθιστα πολλά;

Ο δήμος Παιονίας αποφάσισε την ανάθεση συγγραφής του ιστορικού λευκώματός του στον καταλληλότερο γι’ αυτόν τον σκοπό ερευνητή και συγγραφέα, […]