Άρχισαν οι εγγραφές στα δημόσια ΙΕΚ γιά το νέο έτος 2019-20

Γενικά /

Από την γενική γραμματεία επαγγελματικής εκπαίδευσης, κατάρτισης και διά βίου μαθήσεως ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Βασική προτεραιότητα της νέας εκπαιδευτικής πολιτικής αποτελεί: η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση από δεύτερη επιλογή ή λύση ανάγκης για λίγους να γίνει συνειδητή επιλογή και εργαλείο απασχόλησης για πολλούς.
κΗ επαγγελματική Κατάρτιση είναι καίριας σημασίας για την αύξηση της παραγωγικότητας και της οικονομικής μεγέθυνσης και την ταυτόχρονη μείωση του ποσοστού ανεργίας, κυρίως των νέων.

Στο πλαίσιο αυτό, η νέα γενική γραμματεία επαγγελματικής εκπαίδευσης, κατάρτισης και διά βίου μάθησης, ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων εγγραφών στα δημόσια ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης (Δ.ΙΕΚ) για το έτος κατάρτισης 2019-2020, από τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 09:00 μέχρι τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 23:59, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί.

Καλούμε τους αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να υποβάλλουν τις αιτήσεις για εγγραφή, μετά από διαδικασία επιλογής, στα δημόσια ΙΕΚ με βάση την ειδικότητα που τους ενδιαφέρει από το πλήθος ειδικοτήτων που προσφέρονται στα δημόσια Ι.Ε.Κ. με υψηλής ποιότητας προγράμματα σπουδών στον σύνδεσμο: https://diek.it.minedu.gov.gr

Τα δημόσια Ι.Ε.Κ. του Υ.ΠΑΙ.Θ. προσφέρουν ποιοτική δωρεάν επαγγελματική κατάρτιση, παρέχουν τη δυνατότητα στους καταρτιζόμενους να ενισχύσουν τα επαγγελματικά τους προσόντα, την επαγγελματική τους δυναμική, τις προοπτικές απορρόφησης στην αγορά εργασίας, καθώς και την τοποθέτησή τους σε σύγχρονες και ποιοτικές θέσεις απασχόλησης.

Περισσότερες πληροφορίες για τις ειδικότητες των Δημοσίων Ι.Ε.Κ. εξαμήνου 2019Β μπορείτε να αναζητήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.gsae.edu.gr/el/toppress/1587-eidikotites-dimosion-institoyton-epaggelmatikis-katartisis-eksaminou-2019v».

Εγγραφές στο ΔΙΕΚ Κιλκίς

Από το δημόσιο ινστιτούτο επαγγελματικής εκπαίδευσης (ΔΙΕΚ) Κιλκίς ανακοινώθηκε, ότι οι εγγραφές των υποψήφιων καταρτιζομένων σε αυτό για το έτος κατάρτισης 2019-20 θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά έως την Δευτέρα 9.9.19 στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://diek.it.minedu.gov.gr/index.php/site/index

Στα Δημόσια ΙΕΚ μπορούν να εγγραφούν χωρίς όριο ηλικίας, απόφοιτοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ΤΕΕ Β’κύκλου, Πτυχίο ΤΕΛ). Η φοίτηση είναι δωρεάν και δίνεται αναβολή στράτευσης.

Για τη συμπλήρωση της αίτησης είναι απαραίτητο να έχετε :ΑΜΚΑ-ΑΔΤ και απολυτήριο λυκείου.

Οι εγκεκριμένες ειδικότητες για το Δ.ΙΕΚ Κιλκίς είναι οι εξής:

1. Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας

2. Τεχνικός Αρτοποιός-Ζαχαροπλαστικής

3. Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων

4. Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικών Περιηγήσεων

5. Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας- Καλλωπισμού Νυχιών και Ονυχοπλαστικής

6. Εκπαιδευτής Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκινήτων και Μοτοσικλετών

7. Δημοσιογραφίας, Συντακτών και Ρεπόρτερ

8. Στέλεχος Επιχειρήσεων Τυποποίησης, Μεταποίησης και Εμπορίας Αγροτικών Προϊόντων

Η λειτουργία των παραπάνω ειδικοτήτων θα εξαρτηθεί από τον επαρκή αριθμό εγγραφών.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα