Ο αρχηγός ΓΕΣ σε άσκηση με τους εθνοφύλακες του Γ΄ΣΣ στην Αργυρούπολη

Γενικά /

Ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής παρακολούθησε εκπαίδευση ταγμάτων εθνοφυλακής (ΤΕΘ), του Γ΄ Σώματος Στρατού «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» στο Κιλκίς.

Εθνοφύλακες των ταγμάτων εθνοφυλακής Ηγουμενίτσης, Καλπακίου Ιωαννίνων και Κερκύρας εκπαιδεύτηκαν σε αγώνα εντός αστικού περιβάλλοντος, στο εθνικό πρότυπο κέντρο εκπαίδευσης σε αγώνα σε αστικό περιβάλλον (ΕΠΚΕΑ ΑΠ), στην Αργυρούπολη.

Πρόκειται γιά το πρώην στρατόπεδο Κορομηλά του πυροβολικού, το οποίο λειτουργεί ως τέτοιο κέντρο εδώ και περισσότερο από μία δεκαετία.

Μέρος του προγράμματος εκπαίδευσης, με την επωνυμία «Μέγας Αλέξανδρος» παρακολούθησε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (Α/ΓΕΣ) αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, το Σάββατο 9.6.18.

Γιά την εν λόγω εκπαίδευση, σε ανακοίνωση του ΓΕΣ αναφέρονται, μεταξύ αλλων, και τα εξής:

«…Η δραστηριότητα οργανώθηκε και εκτελέστηκε με εξαιρετικό τρόπο, με βάση τα διεθνή πρότυπα αγώνα σε αστικό ιστό, σε ένα σύγχρονο περιβάλλον εκπαίδευσης.

Η αισιοδοξία, η εξαιρετική πειθαρχία και το υψηλό ηθικό των εθνοφυλάκων μας, αποδεικνύουν για ακόμη μία φορά, το λόγο για τον οποίο οι δυνάμεις εθνοφυλακής, θεωρούνται από τους σημαντικότερους πολλαπλασιαστές ισχύος του Στρατού Ξηράς.

Ενεργός στρατός, εφεδρεία και εθνοφυλακή διασφαλίζουν την εδαφική μας ακεραιότητα».

Φωτογραφίες: Intime News

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ατυχής επιλογή

Κάθε έκθεση εικαστικού ή ιστορικού ή λαογραφικού ή γενικώς πολιτιστικού περιεχομένου δεν είναι έκθεση προϊόντων του πρωτογενούς ή του δευτερογενούς […]