Αρνούνται όλες τις κατηγορίες οι τρεις διωκόμενοι αγρότες από την Παιονία

Αγροτικά /

Τα απολογητικά υπομνήματά τους κατέθεσαν την Δευτέρα 2.7.18 οι τρεις αγρότες της Παιονίας Θόδωρος Καρυπίδης, Γιάννης Μπαδάκης και Χρήστος Σουπλής, εναντίον των οποίων κινήθηκαν οι διαδικασίες γιά το ενδεχόμενο άσκησης δίωξης γιά σειρά αδικημάτων στις αγροτικές κινητοποιήσεις του Χειμώνα του 2017, και συγκεκριμένα στις 30 Ιανουαρίου, από πλευράς των αρμοδίων αρχών.

Στο πλαίσιο αυτό και κατά την διαδικασία της προκαταρκτικής εξέτασης, που διενεργεί η εισαγγελία του Κιλκίς, είχαμε την πρόσκληση γιά έγγραφες απολογίες από μέρους τους με βάση την κλήτευση που τους επιδόθηκε στις 20.6.18 κατηγορούμενοι επί τριών άρθρων του ποινικού κώδικα και του κώδικα ποινικής δικονομίας γιά παρακώλυση συγκοινωνίας, φθορά αστυνομικού οχήματος και απείθεια κατά αστυνομικών οργάνων την περίοδο των κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, άπαντες οι απολογούμενοι δηλώνουν αθώοι επί των κατηγοριών, επισημαίνοντας την συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις σε πλαίσιο και δράση που δεν συνιστούν παρακώλυση, δηλώνουν άγνοια γιά την φθορά στο αστυνομικό όχημα και αντικρούουν τα περί απειθείας στις αστυνομικές αρχές, επικαλούμενοι την άψογη στάση τους και το πνεύμα συνεννόησης που υπήρχε στις συναντήσεις με τους διαμαρτυρόμενους παραγωγούς.

Τις εξελίξεις σχολίασε στον «Μαχητή» ο εκ των απολογουμένων και πρόεδρος του αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου Θωμάς Καρυπίδης επισημαίνοντας δηκτικώς «ότι την αντίστοιχη περίοδο των κινητοποιήσεων τον Χειμώνα του 2013 στον Ορχομενό Βοιωτίας ο τότε επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας δήλωνε, ότι δεν είναι δυνατόν να σταλούν στους διαμαρτυρόμενους αγρότες δελτία επιστράτευσης, ενώ σήμερα ως πρωθυπουργός «μπορεί να μην στέλνει δελτία επιστράτευσης, αλλά «στέλνει» χαρτιά γιά δικαστήρια και πιθανές διώξεις γι’ αυτούς».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Στο Κιλκίς… «ευτελές»!

Παράσταση κουκλοθεάτρου από το Βερολίνο, και μάλιστα της κωμωδίας του Αριστοφάνη «Βάτραχοι», φιλοξενεί η Εθνική Λυρική Σκηνή. Αυτού του είδους […]