Απωθητικές εικόνες στο κέντρο του Κιλκίς με υπαιτιότητα μερίδας καταστηματαρχών

Γενικά /

Στην αδιαφορία ωρισμένων απο τους καταστηματάρχες του κέντρου της πόλης του Κιλκίς που λόγω της ιδιομορφίας των καταστημάτων τους παράγουν μεγάλο όγκο απορριμμάτων και την Κυριακή, αποδίδει η αντιδήμαρχος καθαριότητας Κιλκίς Αικατερίνη Γιαννακούλα-Ζιούτα την αλγεινή εικόνα που παρουσιάζει ο χώρος απόθεσής τους απέναντι από την λέσχη αξιωματικών.

Με τους κάδους απορριμμάτων υπερπλήρεις, τις σακκούλες σκουπιδιών ανοικτές, τις οσμές να διαχέονται και πολλοί σάκκοι σκουπιδιών και ανακύκλωσης κυρίως χαρτιού, να πλαισιώνουν μία απολύτως… τρικοκοσμική εικόνα, που υποβαθμίζει το κέντρο της πόλης τις Κυριακές, κυρίως τις απογευματινές και βραδινές ώρες.

Και τούτο διότι, σύμφωνα με το πρόγραμμα καθαριότητας του δήμου, η αποκομιδή από την εν λόγω περιοχή γίνεται το πρωί και το μεσημέρι του Σαββάτου και επαναλαμβάνεται το πρωί της Κυριακής.

Δυστυχώς, παρά το γεγονός, ότι στην περιοχή υπάρχουν δύο μεγάλοι ρομποτικοί κάδοι, ένας στη περιοχή της πλατείας Ειρήνης και ένας δίπλα από την διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι εν λόγω καταστηματάρχες δεν τους αξιοποιούν, παρά τις επανειλημμένες συστάσεις του τομέα της καθαριότητας, εξακολουθούν να αναπαράγουν τις πρακτικές που δημιουργούν τα προβλήματα, που με εύγλωττο τρόπο αποτυπώνει ο φωτογραφικός φακός του «Μαχητή».

Μόνον, που οι πρακτικές αυτές έχουν αρνητικές συνέπειες και έναντι αυτών, που δεν ευθύνονται γιά την δημιουργία του προβλήματος, και θα πρέπει ο δήμος να αναλάβει την ευθύνη, που του αναλογεί, ώστε να μην επαναλαμβάνεται αυτή η εικόνα.

Σίγουρα η περίοδος που διάγουμε είναι μία δύσκολη περίοδος ιδιαιτέρως γιά τις εμπορικές επιχειρήσεις και η πρακτική επιβολής κυρώσεων να αποτελεί μία δύσκολη επιλογή, όμως, από την άλλη θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η έννοια της ευθύνης γιά την εικόνα της πόλης και την διασφάλιση καλύτερων συνθηκών δημόσιας υγείας είναι συλλογική και έχει δύο πυλώνες, την ανάλογη δημοτική επιχείρηση και τους δημότες.

Και αν η πρώτη «χωλαίνει» η ευθύνη αποδίδεται στις περιόδους ανάδειξης δημοτικών αρχών, αν όμως αυτό ταυτίζεται με την συμπεριφορά των δημοτών, αποτελεί ευθύνη της πρώτης να εξευρεθούν οι τρόποι συμμόρφωσης με πρακτικές που δεν δημιουργουν προβλήματα και διαμορφώνουν συνθήκες σεβασμού των ολίγων προς τους πολλούς.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Έπρεπε να προλάβει

Άρον-άρον έφυγε ο Σιωνίδης από την συνάντηση, που είχαν το Σάββατο 8-9-18 σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης του Κιλκίς νεοδημοκρατικά […]