Συσφίγγονται ακόμη περισσότερο οι σχέσεις των δήμων Κιλκίς-Λύσης

Γενικά /

Με τις πιο όμορφες εντυπώσεις επέστρεψαν από την Κύπρο οι δύο κιλκισιακές αντιπροσωπείες που επισκέφθηκαν μέσα στον Σεπτέμβριο τον αδελφοποιημένο με τον Κιλκίς δήμο Λύσης.

Η πρώτη αποστολή, αποτελούμενη από την πρόεδρο της δημοτικής επιτροπής ισότητας Κιλκίς Άννα Δημάκη και τον Ιωάννη Φαχουρίδη, δημοτικούς συμβούλους, τίμησε με την παρουσία της, τις θεσμοθετημένες εκδηλώσεις »Ημέρας Μνήμης της Λύσης» που πραγματοποιήθηκαν στο αμφιθέατρο της Δρομολαξιάς και περιελάμβαναν εσπερινό χοροστατήσαντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Κιτίου κκ Χρυσοστόμου και συναυλία του Δημήτρη Φανή.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ ΛΥΣΣΗ ΚΥΠΡΟΣ

Η κ. Δημάκη μεταφέροντας τους αδελφικούς χαιρετισμούς του δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη τόνισε ότι η «Ημέρα Μνήμης της Λύσης» είναι και ημέρα μνήμης του δήμου Κιλκίς που επιζητεί όπως και όλος ο Ελληνισμός την διασφάλιση μίας δίκαιης και βιώσιμης λύσης για το Κυπριακό, στηριγμένης στην ειρηνική συνύπαρξη και συναδέλφωση ενώ σημείωσε ότι εμβαθύνονται οι σχέσεις φιλίας και συνεργασίας που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των δύο δήμων με «συνδετικό κρίκο» τον Λυσιώτη ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου.

Στην κεντρική εκδήλωση του δήμου Λύσης, η κ. Δημάκη επέδωσε στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη το ιστορικό λεύκωμα των εκατό χρόνων του δήμου Κιλκίς ως αντίδωρο αγάπης και εκτίμησης και τιμητικό πλακίδιο στον δήμαρχο Λύσης Ανδρέα Καουρή.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του Κιλκίς κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο Ηρώων Λύσης στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και επισκέφθηκαν το κρησφύγετο του Γρηγόρη Αυξεντίου και τις ιερές μονές Μαχαιρά και Κύκκου όπου έτυχαν θερμής υποδοχής από τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη Κύκκου και Τυλληρίας κκ Νικηφόρο που τους παρέθεσε γεύμα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ ΛΥΣΣΗ ΚΥΠΡΟΣ

Επίσκεψη στο Δήμο Λύσης πραγματοποίησαν επίσης ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πρόνοιας, πολιτισμού, ποιότητας ζωής Δημήτρης Τσαντάκης και η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ακρίτα Αναστασία Φλώρου.

Συμμετείχαν σε ειδική συνεδρία του δημοτικού συμβουλίου Λύσης όπου παρουσίασαν τις βασικές αρχές σχεδίου καταστατικού με σκοπό την ίδρυση Ελληνοκυπριακού Συνδέσμου, με την συμμετοχή και εκπροσώπων των δύο αδελφοποιημένων δήμων, το οποίο θα αποτελέσει τον «θεμέλιο λίθο» για την λειτουργία και υποστήριξη του ιστορικού μουσείου – φυλακίου »Γρηγόρης Αυξεντίου» Ακρίτα.

Παρόντες στην ειδική συνεδρία ήταν και ο πρόεδρος του συμβουλίου ιστορικής μνήμης αγώνα ΕΟΚΑ (Σ.Ι.Μ.Α.Ε) Θάσος Σοφοκλέους και ο ταμίας του συμβουλίου Ανδρέας Μαϊμαρίδης οι οποίοι, μαζί με την ολομέλεια του δημοτικού συμβουλίου, χαιρέτισαν τη νέα προσπάθεια των δύο δήμων για την πιο οργανωμένη λειτουργία του μουσείου στον Ακρίτα.

Προς τιμήν των φιλοξενουμένων ο δήμαρχος Λύσης Ανδρέας Καουρής παρέθεσε δείπνο και εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στην δημοτική αρχή Κιλκίς για τη συνδρομή της στην ολοένα και μεγαλύτερη επισκεψιμότητα του ιστορικού μουσείου – φυλακίου »Γρηγόρης Αυξεντίου» που προβάλλει τον ιστορικό αγώνα του κυπριακού Ελληνισμού».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Δεύτερη θητεία

Τέτοια εποχή πριν από πέντε χρόνια ανακοίνωνει την πρόθεση του να διεκδικήσει την δημαρχία στον δήμο Παιονίας ο Χρήστος Γκουντενούδης. […]