Απονεμήθηκαν τα βραβεία του πανελληνίου ποιητικού διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού» της «Τέχνης»

Πολιτισμός /

Μια υπέροχη βραδιά απόλαυσαν το Σάββατο 1.6.19 στο συνεδριακό κέντρο του δήμου Κιλκίς όσοι παραβρέθηκαν, και ήταν πολλοί, στην τελετή απονομής των βραβείων και επαίνων του 24ου πανελλήνιου ποιητικού διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού», μια διοργάνωση που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου πολιτισμού και αθλητισμού, είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα εκδηλώσεων «Ελευθέρια» 2019 του δήμου Κιλκίς και υποστηρίζεται από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας-Π.Ε. Κιλκίς και το δήμο Κιλκίς.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:

Οι νικητές των βραβείων, παρόντες, πλην του 1ου βραβείου που δόθηκε στην κ.Ελένη Βελέντζα από την Χαλκίδα, διότι ήταν δικαστική αντιπρόσωπος, ωστόσο επικοινώνησε μαζί μας με ηχητικό μήνυμα όπου ευχαρίστησε την επιτροπή για την επιλογή και την «Τέχνη» για την διοργάνωση.

Ο Αλέξανδρος Βαναργιώτης από τα Τρίκαλα, που πήρε το 2ο βραβείο ήταν μαζί μας, το ίδιο και ο Κώστας Αγοράκης από την Θεσσαλονίκη που πήρε το 3ο βραβείο και ο Ελευθέριος Κορυφίδης από την Βέροια που πήρε έπαινο.

 

Έπαινο έλαβε και Γιάννος Λαμπής από την Κύπρο ο οποίος δεν κατάφερε να έλθει.

Της τελετής προηγήθηκε τιμητικό αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα ποιητή, τον ποιητή του έρωτα και της επανάστασης, Τάσο Λειβαδίτη με τίτλο “ Κλαίνε όσοι στο βάθος ακόμα ελπίζουν”.

Ο αναπληρωτής καθηγητής νεοελληνικής γραμματείας του τμήματος φιλοσοφίας και παιδαγωγικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της επιτροπής διαγωνισμού, Δημήτρης Κόκορης, μίλησε με μεστό, λιτό και εύληπτο τρόπο για τη ζωή και το έργο του ποιητή ενώ τα μέλη της θεατρικής σκηνής της «Τέχνης», Ιωάννα Τσουβελεκίδου, Ιωάννα Ρούσου και Κλαούντια-Σταυρούλα Τοπαλίδου, με το δικό τους θεατρικό τρόπο, σε σκηνοθετική επιμέλεια του Παύλου Δανελάτου διάβασαν επιλεγμένα ποιήματα.

Η βραδιά έκλεισε με το μουσικό σχήμα του Βασίλη Πρατσινάκη, τον Γιάννη Φιλιππουπολίτη στο πιάνο και τον Παύλο Παφρανίδη στο μπουζούκι που απογείωσαν με τις ερμηνείες τους, τους υπέροχους στίχους του ποιητή με τις μουσικές επίσης εξαιρετικών συνθετών.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από την «Τέχνη» που μοιραστήκατε μαζί μας τη γιορτή της ποίησης στην πόλη μας, υπερβαίνοντας το φθαρτό γιατί “εμείς πάντα το ξέραμε πως δε χωράει μέσα στους τέσσερις τοίχους το μεγάλο μας όνειρο”.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Τα δύο βασικά προβλήματα

Με αφορμή την παρουσία του σε ειδική σύσκεψη στην Θεσσαλονίκη, ο δήμαρχος Παιονίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης δήλωσε τα εξής: «Την Παρασκευή […]