Απολογητικός στο ΔΣ Κιλκίς ο Κ.Παπακώστας σε καταγγελία που κατέθεσε ο Θ.Βαφειάδης

Πολιτική /

Σε θέμα της ενεργοποίησης αγωγού, ο οποίος θα μεταφέρει τα όμβρια ύδατα στο δίκτυο αποχέτευσης του Δροσάτου, αναφέρθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Θόδωρος Βαφειάδης, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς της Πέμπτης 11.11.21.

«Ομάδα συμπολιτών», είπε ο κ.Βαφειάδης, «μου έστειλε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) σχετική φωτογραφία, και με ενημέρωσε, ότι πριν λίγες ημέρες ξεκίνησαν σε κεντρική οδό του οικισμού οι σχετικές εργασίες.

Δεν γνωρίζω αν συμβαίνει αυτό, εγώ πάντως καταθέτω την φωτογραφία και ερωτώ τον αξιαγάπητο καλό φίλο πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Βασίλη Καραμπίδη, αν η υπηρεσία της γνωρίζει τι εργασίες εκτελέσθηκαν εκεί με το δημοτικό μηχάνημα, και αν ισχύουν οι καταγγελίες των κατοίκων από το Δροσάτο».

Αντί του κ.Καραμπίδη, τον λόγο έλαβε ο εντεταλμένος σύμβουλος δημοτικής ενότητας Δοϊράνης Κώστας Παπακώστας:

«Όταν, πριν το 2002, επί κοινότητος Δροσάτου, κατασκευάσθηκε το δίκτυο αποχέτευσης του οικισμού, τοποθετήθηκαν πέντε σχάρες ομβρίων υδάτων σ’ αυτό.

Το θέμα, που έθεσε ο κ.Βαφειάδης, αφορά σε ένα σπίτι, που βρίσκεται λίγο χαμηλότερα από την επιφάνεια της ασφάλτου του δρόμου, με επακόλουθο, όταν βρέχει, να δυσκολεύονται οι ένοικοι να μπουν σ’ αυτό.
Από την στιγμή που οι σχάρες των ομβρίων υδάτων είναι μέσα στον αγωγό της αποχέτευσης, υποθέσαμε ότι και αυτό το τμήμα θα είναι μέσα σ’ αυτόν. Και σκάβοντας, φτάσαμε στο φρεάτιο, όπου δεν βρήκαμε κάτι.

Έτσι, «τραβήξαμε» καινούργια γραμμή, παρακάμπτοντας το φρεάτιο, γιά να μπούμε στα όμβρια. Δεν μπήκαμε σε κανένα φρεάτιο, γιά να ρίξουμε τα νερά μέσα.

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει αποκατάσταση. Θα τραβήξουμε αγωγό προς τα όμβρια, ούτως ώστε να μην χύνονται αυτά στο φρεάτιο».

Στο θέμα παρενέβη ο αντιδήμαρχος έργων Ανέστης Πογέλης, διευκρινίζοντας ότι το αποχετευτικό σύστημα είναι παντορροϊκό, δηλαδή κατασκευασμένο κατά τρόπο που και τα όμβρια ύδατα και οι αποχετεύσεις να μεταφέρονται από τον ίδιο αγωγό, «και δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα».

Ωστόσο, ο κ.Παπακώστας επανήλθε στο θέμα, ανάγοντάς το σε προσωπικό: «Επί τόσα χρόνια δεν γινόταν τίποτε, και είχαμε μία κοινότητα και κατόπιν δημοτική ενότητα διαλυμένη σε σχέση με όλες τις υποδομές της. Μας έχει βγει η ψυχή. Ευτυχώς, που υπάρχουν και οι οκταμηνιαίες συμβάσεις και εκτελούνται κάποια έργα».

Εξέφρασε δε την έντονη δυσφορία του για την στάση δημοτικών και τοπικών παραγόντων, «από τους οποίους δεν υπάρχει η συμπαράσταση που θα περίμενα», όπως τόνισε.

Και κατέληξε: «Αφήστε μας να δουλέψουμε, και κρίνετέ μας στο τέλος».

Περισσότερα

Ε.Αγαθοπούλου: «Οι ελλείψεις στην αγορά φαρμάκου δημιουργούνται από τις κερδοσκοπικές τάσεις και την απουσία της πολιτικής βούλησης»

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κατέθεσαν 53 βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ανάμεσα τους και η βουλεύτρια Κιλκίς και φαρμακοποιός, […]

Δείτε ακόμα

Γλωσσική αποκολοκύνθωση

Στα πρώτα χρόνια της Επανάστασης του 1821, στην Εθνοσυνέλευση της Τροιζήνας συνέβη το εξής περιστατικό. Οι πληρεξούσιοι, όπως έλεγαν τότε […]