Σε εξέλιξη η αποκατάσταση της οδού Γρίβας-Καστανερής

Γενικά /

Σε πλήρη αποκατάσταση των ζημιών και προβλημάτων στην περιοχή Γρίβας –Καστανερής από τις πλημμύρες της 10ης και 11ης Οκτωβρίου του 2015, πριν αρχίσει η φετινή αντιπλημμυρική περίοδος προχώρησε το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς.

Οι εξαιρετικά έντονες βροχοπτώσεις εκείνης της περιόδου οδήγησαν σε κατολισθήσεις, με αποτέλεσμα η επαρχιακή οδός Αξιούπολης–Γοργόπης-Γουμένισσας-Καστανερής ορίων νομού Πέλλας (τμήμα Γρίβας-Καστανερής) να υποστεί σημαντικές φθορές σε τμήμα του οδικού δικτύου από τον οικισμό Γρίβας μέχρι τον οικισμό Καστανερής, με καταρρεύσεις πρανών, καθιζήσεις και κατολισθήσεις με αποτέλεσμα την πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Οι παρεμβάσεις που διενεργήθηκαν αφορούν μεταξύ άλλων σε αποκατάσταση οδοστρώματος μέσω μικροπασσάλων, κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης και επανακατασκευή του κατεστραμμένου σωληνωτού.

Ήδη έχει αποκατασταθεί το σύνολο των σοβαρών και εκτεταμένων καταστροφών στο οδικό δίκτυο, ενώ έχουν ήδη εγκριθεί οι παρεμβάσεις στα υπόλοιπα τμήματα του οδικού δικτύου στην ευρύτερη περιοχή της Γουμένισσας, που προκλήθηκαν από μεταγενέστερες της προαναφερθείσας καταστροφές και δρομολογείται η αποκατάστασή τους.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Μέριμνα για τα περιαστικά δάση

Την ανάγκη συνεχούς μέριμνας για καθαρισμό των περιαστικών δασών του Κιλκίς (λόφου Α.Γεωργίου, λόφου Ηρώου Μάχης Κιλκίς και γειτονικού, λόφων […]

«Σιγή» αποδοχής

Το όφελος του δήμου Κιλκίς από την φετινή διοργάνωση της εμποροπανηγύρεως Κιλκίς ήταν ίδιο με αυτό της περυσινής, δηλαδή 70.000 […]