Αποφοίτησαν οι πρώτοι συμμετέχοντες του προγράμματος HELIOS στο Κιλκίς

Κοινωνία /

Σε μια μικρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτικού Κέντρου Ένταξης του OMNES στις 16/7/21, δόθηκαν οι πρώτες βεβαιώσεις αποφοίτησης του προγράμματος Hellenic Integration Support for Beneficiaries of International Protection (HELIOS).

Το πρόγραμμα HELIOS του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) υλοποίει στην πόλη του Κιλκίς από τον Ιανουάριο του 2020 το σωματείο OMNES μετά από συμφωνία με την οργάνωση Solidarity Now, την υποστήριξη του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Εκπρόσωποι του ΔΟΜ επισκέφτηκαν το Κέντρο, παρακολούθησαν μέρος των δια ζώσης μαθημάτων, την τελετή αποφοίτησης και συγχάρηκαν προσωπικό, εκπαιδευτικούς και μαθητές για την επιτυχή έκβαση του προγράμματος.

Πρόκειται για πρόγραμμα ένταξης με σκοπό τη στήριξη των δικαιούχων διεθνούς προστασίας καθιστώντας τους ενεργά μέλη των τοπικών κοινωνιών.

Μαθήματα ένταξης, στήριξη στέγασης και απασχόλησης, παρακολούθηση ενταξιακών διαδικασιών και ευαισθητοποίηση των κοινοτήτων υποδοχής είναι οι τομείς υπηρεσιών που παρέχονται από το HELIOS και το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ένταξης που δημιούργησε το σωματείο OMNES για τις ανάγκες του προγράμματος.

Περισσότερα

Καλό Παράδεισο Φωτούλα…

Η  σχολική κοινότητα του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για την απώλεια της συναδέλφου Φωτεινής Πιστρίκα. Η […]

Δείτε ακόμα