Αποδοκιμάζει τις αιτιάσεις της ΠΟΕΔΗΝ για το ΓΝ Κιλκίς η Ε.-Ε. Αγαθοπούλου

Πολιτική /

Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κιλκίς Ειρήνη-Ελένη Αγαθοπούλου κατέθεσε αίτηση προς τον υπουργό υγείας για κατάθεση επίσημων εγγράφων, που τεκμηριώνουν την κατάσταση του νοσοκομείου Κιλκίς, αλλά και του ΕΚΑΒ Κιλκίς (προϋπολογισμοί τελευταίων ετών, προσλήψεις προσωπικού, κλπ).

Αφορμή γι’ αυτή την κίνηση αποτελεί σειρά δυσφημιστικών δημοσιευμάτων από τα ΜΜΕ, που ακολούθησαν μετά από υπόμνημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) προς τον πρωθυπουργό.

Στην αίτηση τονίζεται ότι η κριτική οφείλει να γίνεται πάνω στη βάση επίσημης τεκμηρίωσης και όχι ανυπόστατων κατηγοριών, ιδιαίτερα όταν πλήττεται το κύρος του δημόσιου συστήματος υγείας και απαξιώνεται το έργο των εργαζομένων του.

«Κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρεται στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο «κατεβλήθη έγινε τεράστια προσπάθεια ώστε οι δομές υγείας να αναβαθμιστούν και να είναι σε θέση να παρέχουν αξιόπιστες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας σε όλους τους πολίτες.

Παρά το ότι μένουν πολλά ακόμη να γίνουν, δημοσιεύματα όπως αυτά της ΠΟΕΔΗΝ μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορούν να επιφέρουν καθώς συμβάλλουν στην προσπάθεια απαξίωσης και αποψίλωσης του δημόσιου συστήματος υγείας. Κάθε τέτοια προσπάθεια θα μας βρίσκει απέναντι».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Να ικανοποιηθεί αμέσως

Εδώ και καιρό έχει καταστεί επιτακτική η ανάγκη εκρίζωσης των δένδρων του κοιμητηρίου του Δροσάτου, καθώς οι ρίζες τους έχουν […]