«Απόβαση» της Μ. Τοπούζη στην κατηγορία γυναικών

Αθλητισμός /

Επιτυχής υπήρξε η «απόβαση» της νεάνιδος Μαρίας Τοπούζη στην κατηγορία γυναικών.

Ετσι, η φέρελπις ρίπτρια του Αίαντος Κιλκίς αγωνίσθηκε στον τελικό της σφυροβολίας του πανελληνίου πρωταθλήματος κλασικού αθλητισμού γυναικών (σφύρα κανονική, τεσσάρων κιλών) και σ’ αυτήν την πρώτη συμμετοχή της κατέλαβε την βαθμολογούμενη όγδοη θέση με επίδοση 50,13μ. υποσκελίζοντας στελέχη πιο έμπειρα από αυτήν.

Ατυχος ο Α. Νάνος

Ένα άλλο στέλεχος του συλλόγου του Κιλκίς, ο επίσης φέρελπις, δρομέας ταχυτήτων Ανέστης Νάνος, έφτασε πολύ κοντά σε αγωνιστική επιτυχία στον δρόμο 100μ. του αντιστοίχου πρωταθλήματος των ανδρών, καθώς προκρίθηκε στον λεγόμενο «δεύτερο» τελικό του αγωνίσματος (σύστημα δύο οκτάδων με κατάταξη βάσει επιδόσεων).

Εκεί, όμως, τον «πρόδωσε» παλαιότερο τραύμα του, που υποτροπίασε, με επακόλουθο να τερματίσει σχεδόν περπατώντας, όσο για να μην χάσει τους πολύτιμους βαθμούς ο σύλλογός του.

Ωστόσο, η παρουσία του κρίνεται επιτυχής καθώς αφ’ ενός μεν στον προκριματικό πλησίασε την ατομική επίδοσή του (11:03), σημειώνοντας 11.08, αφ’ ετέρου δε στα πρώτα τριάντα μέτρα, πριν του συμβεί το ατύχημα, έδειχνε να διεκδικεί με αξιώσει το καλύτερο.

Και τα δύο στελέχη του Αίαντος άφησαν «παρακαταθήκη» επιτυχούς πορείας και κατά την επόμενη αγωνιστική περίοδο.
Οι αγώνες των πανελληνίων πρωταθλημάτων κλασικού αθλητισμού ανδρών και γυναικών διεξήχθησαν το σαββατοκύριακο 27 και 28.7.19, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο Πατρών.

Περισσότερα

Μικρή δαπάνη γιά μεγάλη προοπτική

Όταν μία περιοχή στερείται καταλλήλων εγκαταστάσεων και υλικοτεχνικών υποδομών, είναι φυσιολογικό να υστερεί στην αθλητική ανάπτυξη έναντι άλλων, που τις […]

Δείτε ακόμα

Με ψυχραιμία και σύνεση

Αν αναλογισθεί κανείς τις από υπερβολικές μέχρι ακόμη και υστερικές αντιδράσεις μερίδας της κοινής γνώμης του Κιλκίς απέναντι στους συνανθρώπους […]

Σημεία γιά τα αδέσποτα

Ένα από τα «φλέγοντα» προβλήματα των οικισμών της υπαίθρου είναι ο μεγάλος αριθμός αδέσποτων σκύλων, που συναντά κανείς κυρίως στις […]