Από το Κιλκίς στην ΚΕ/ΠΑΣΟΚ… μέσω Στοκχόλμης

Κιλκισιώτικες κουβεντούλες /

Μοιράζει εδώ και πολλά χρόνια τον χρόνο της μεταξύ της γενέτειράς της, του Κιλκίς, και της πρωτεύουσας της Σουηδίας Στοκχόλμης, όπου μετεγκαταστάθηκε γιά επαγγελματικούς λόγους.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της εντάσσεται και η ενασχόλησή της με τα πολιτικά και κοινωνικά κοινά, χάρη στην οποία έχει καταστεί ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα πρόσωπα και στους δύο τόπους.

Εδώ και λίγες ημέρες η συντοπίτισσά μας Μαρία Μουρατίδου είναι μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, έχοντας εκλεγεί πανηγυρικώς από το εκλογικό σώμα της Σουηδίας και καταλαμβάνοντας μία από τις επτά έδρες Αποδήμου Ελληνισμού στην σύνθεσή της.

Έτσι, έχουμε να κάνουμε με άλλη μία περίπτωση προσώπου του τόπου μας, από εκείνα που τον εκπροσωπούν με τον πλέον «ηχηρό» τρόπο σε όποιον τομέα και αν δραστηριοποιούνται, είτε εντός είτε εκτός συνόρων, εξ που και η «διέλευση» της Μαρίας από αυτήν την στήλη.

Σημειώνεται, ότι η Μαρία Μουρατίδου δραστηριοποιείται στον χώρο του ΠΑΣΟΚ αδιακόπως από το 1979, έχοντας τότε ως «μέντορα» τον Δημήτρη (Τάκη) Ασβεστόπουλο.

Περισσότερα

Αυτά που… δεν κρύβονται

“Έχω τρία εγγόνια, και σ’ αυτόν τον χώρο δεν τα “βγάζω βόλτα” με καμμία δύναμη, διότι φοβάμαι μην τα συμβεί […]

Φωτοσχόλιο

Ο Αλκιβιάδης Στεφανής στο Μουσείο της Μάχης του Κιλκίς

Τον καθοδηγούσε… μάγος;

«Δεν είναι δυνατόν να προγραμματίζουμε από πολύ νωρίς ημερομηνίες για τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου» υποστήριξαν δημοτική αρχή και προεδρείο […]

Δείτε ακόμα