Δ.Τσαντάκης: «Απέναντι στην μεγαλοψυχία του δωρητή του δήμου Χ.Ζιώγα η μικροψυχία της δημοτικής αρχής Κιλκίς!»

Πολιτική /

Την αντίδραση του επικεφαλής του συνδυασμού «Ενωτική Δύναμη Κιλκίς» δημοτικού συμβούλου και πρώην αντιδημάρχου πολιτισμού Δημήτρη Τσαντάκη προκάλεσε ο τρόπος, με τον οποίο η διοίκηση του δήμου Κιλκίς αντιμετώπισε την σπουδαία χειρονομία του σπουδαίου συμπατριώτη Χρήστου Ζιώγα, ο οποίος δώρισε την πατρική οικία του στον δήμο Κιλκίς.

Στην σχετική έγγραφη δήλωσή του ο κ.Τσαντάκης αναφέρει τρα εξής:

«Με τον ευπατρίδη Χρήστο Ζιώγα συναντηθήκαμε το 2018 στο δημαρχείο Κιλκίς, όντας τότε εγώ αντιδήμαρχος πολιτισμού, με δήμαρχο τον Δημήτρη Σισμανίδη, και παρουσία δύο πρώην δημάρχων Κιλκίς Τάσου Αμανατίδη και Κρουσσών Γιώργου Γαβριηλίδη.

Ο Χρήστος Ζιώγας μας κατέθεσε την οριστική και αμετάκλητη επιθυμία και απόφασή του να δωρίσει στον δήμο Κιλκίς την ωραία διώροφη πατρική του οικία, που γειτνιάζει με την καπναποθήκη της «Αυστροελληνικής».

Ήταν μεγάλη χαρά και τιμή να γνωρίσω έναν άνθρωπο, που με την ζωή του, το έργο του και την ψυχή του δώριζε «τις ρίζες» του στον σημερινό και αυριανό πολίτη του Κιλκίς.Μας έκανε υπερήφανους ως Κιλκισιώτες. Ευχαριστούμε, κύριε Χρήστο Ζιώγα και Ελένη Ζιώγα, γιά την ανεκτίμητη προσφορά σας.

Μετά από έναν πολύ περιεκτικό διάλογο και σύνθεση απόψεων, καθορίσαμε τα «βήματα» γιά την ολοκλήρωση της δωρεάς, την πολιτιστική χρήση του ακινήτου από τον δήμο Κιλκίς και την ενοποίησή του με τον χώρο του διπλανού ιστορικού κτιρίου της καπναποθήκης.

«Βήματα», γιά τα οποία εργάστηκε στο έπακρο και η επόμενη αντιδήμαρχος πολιτισμού Άννα Δημάκη,ούτως ώστε η οικία Χρήστου Ζιώγα, μαζί με την καπναποθήκη της « Αυστροελληνικής» να αποτελούν την σημαντικότερη πολιτιστική ενότητα της πόλης.

Η νυν διοίκηση τα βρήκε σχεδόν έτοιμα. Αναμένουμε πλέον την ορθή αξιοποίηση του ακινήτου μετά την παραλαβή του, η οποία έγινε το Σάββατο 4 Ιουλίου 2020 από τον δήμο Κιλκίς.

Δυστυχώς, όμως, οι διοικούντες δεν προσέδωσαν την δέουσα διάσταση, που αξίζει τέτοια πράξη προσφοράς, με τιμητική εκδήλωση γιά τους δωρητές (τελετή παράδοσης-παραλαβής), με πληροφόρηση, με συμμετοχή των πολιτών και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο, με παρουσία και των κύριων συντελεστών της όλης διαδικασίας, με πανελλήνια ανάδειξη του γεγονότος κ.α.

Αντ’ αυτών επέλεξαν κάποιοι «εκλεκτοί», μόνο γιά την δική τους προβολή, να μεταβούν στο ακίνητο γιά την παράδοση-παραλαβή. Είναι πρόκληση να δίνονται τα χρήματα των δημοτών κατά χιλιάδες σε εκδηλώσεις, που δεν έχουν τον αντίκτυπο που πρέπει, ενώ στην συγκεκριμένη πράξη όχι.

Και δεν ήταν μόνο αυτό, δεν μερίμνησαν ούτε για το αυτονόητο: Δεν μερίμνησαν να έχουν φροντισμένο το όμορο ιστορικό κτίριο της καπναποθήκης, που είναι του δήμου. Έτσι, από την μία είχαμε τον δωρητή, ο οποίος με δικές του μεγάλες δαπάνες συντήρησε, έβαψε το πατρικό του και το παρέδωσε στον δήμο και από την άλλη,μπροστά στα μάτια του, το διατηρητέο κτίριο πολιτισμού του δήμου να «χάσκει» σε εγκατάλειψη.

Στις δύσκολες ημέρες, που διανύουμε στον τόπο μας, ο Χρήστος Ζιώγας αποτελεί το πρότυπο του σεμνού ανώτερου ανθρώπου ουσίας, και όχι επικοινωνίας και για τα μικρά και τα μεγάλα».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα