Απαξιώνει το θεσμό του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς ο Παύλος Τονικίδης

Πολιτική /

Φαίνεται ότι γιά την μείζονα μειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς υπάρχουν …«σοβαρότερα» ή «πιό ενδιαφέροντα» πράγματα από τον θεσμικό ρόλο της, που επιβάλλει την παρουσία της στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Μόνον έτσι μπορεί να εξηγηθεί η αναίτια όσο και απροειδοποίητη απουσία της, πλην Θεμιστοκλή Ανθρακίδη, Κώστα Ζώτου και Παναγιώτη Καλτσίδη από την συνεδρίαση της Τετάρτης 29.11.17.

Μία απουσία η οποία, ακριβώς επειδή δεν είχε να κάνει με κίνηση διαμαρτυρίας ή έμπρακτης διαφωνίας σε κάποιο θέμα, που θα την δικαιολογούσε, συνιστά «μαχαιριά» στο κύρος του θεσμού του δημοτικού συμβουλίου.

Ωρισμένοι σύμβουλοι της πλειοψηφίας απέδωσαν την ομαδική αυτή απουσία στις διεργασίες εν όψει των επικειμένων εκλογών στο εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο, δεδομένης της εκ νέου υποψηφιότητος του απερχομένου προέδρου Παύλου Τονικίδη, που είναι, ως γνωστόν, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας.

Ο εκ των παρόντων δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας Κώστας Ζώτος πάντως δεν έχασε την ευκαιρία (όπως και ο επικεφαλής του συνδυασμού του Παύλος Τονικίδης στην συνεντευξή του στο «Μαχητή») κατηγόρησε την δημοτική αρχή για εμπλοκή τους στις εκλογές του επιμελητηρίου, την στιγμή μάλιστα που όλοι οι συναδελφοί του δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας απουσίαζαν από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Η τοποθέτησή του αυτή προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις με τους διαφωνούντες να ζητούν απτά στοιχεία που να την στηρίζουν, παραδεχόμενοι, ωστόσο, την αλγεινή εντύπωση που προκάλεσαν τα πολλά κενά έδρανα στην συγκεκριμένη πτέρυγα του δημοτικού συμβουλίου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ατυχής επιλογή

Κάθε έκθεση εικαστικού ή ιστορικού ή λαογραφικού ή γενικώς πολιτιστικού περιεχομένου δεν είναι έκθεση προϊόντων του πρωτογενούς ή του δευτερογενούς […]