“Βγήκαν μαχαίρια” λόγω προστίμων στην παράταξη της πλειοψηφίας του δήμου Κιλκίς

Πολιτική /

Έχει επισημανθεί απο παλαιότερα η “εικόνα καζανιού έτοιμου να εκραγεί” στον συνδυασμό της πλειοψηφίας του δήμου Κιλκίς με τις αρκετές “εμφύλιες” συγκρούσεις για διάφορα θέματα.

Η επιβεβαίωση ήλθε για άλλη μια φορά κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς της Δευτέρας 4.6.18 όταν τέθηκε προς συζήτησιν το θέμα των αδειών μικροπωλητών λαϊκών αγορών με αφορμή διαμαρτυρία του σωματείου τους για επιβολή υψηλών προστίμων τα οποία θεωρεί άδικα.

Ήταν το θέμα το οποίο προκάλεσε σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του αρμοδίου ανιδημάρχου Αντώνη Μανουσαρίδη και του εντεταλμένου αντιδημάρχου Προδρόμου (Μάκη) Πεντζερετζή καθώς υπήρχε διαφορετική προσέγγιση του θέματος απο καθένα απο τους δύο. Ο κ. Μανουσαρίδης υποστήριξε τους μικροπωλητές καταλογίζοντας στην δημοτική αρχή άνιση μεταχείριση τους ως προς την επιβολή προστίμων,, κάτι το οποίο απέρριψε “ανεβάζοντας” τους τόνους ο κ. Πεντζερετζής. Είναι χαρακτηριστικός ο διάλογος:

– Κύριε Πεντζερετζή ο δήμος δεν αντιμετωπίζει τα θέματα των μικροπωλητών λαϊκών αγορών. Ξέρει μόνο να επιβάλλει «τσουχτερά» πρόστιμα πεντακοσίων και χιλίων ευρώ και μάλιστα στοχευμένα σε μικροπωλητές απο το Κιλκίς. Όταν απευθύνονται στην οικονομική υπηρεσία του δήμου αυτή τους ζητεί να υποβάλουν αίτηση προκειμένου να…διαγράψει τα πρόστιμα. Είναι ή δεν είναι αυτό κοροϊδια;

– Ψεύδεσθε, κύριε Μανουσαρίδη

– Εγώ παραθέτω συγκεκριμένα στοιχεία και λυπούμαι για την στάση που τηρεί ο κ. Πεντζερετζής. Αν κάτι απο τα στοιχεία και όσα είπα δεν ισχύει τότε είμαι πρόθυμος να παραιτηθώ την επόμενη ημέρα απο το αξίωμα του αντιδημάρχου.

– Παραιτηθείτε απο σήμερα κύριε Μανουσαρίδη. Και το μεν θέμα των αδειών μικροπωλητών λαϊκών αγορών προβλέπεται να διευθετηθεί ή επιλυθεί εντός συγκεκριμένου ευλόγου χρονικού διαστήματος.

Αντιθέτως είναι παρακινδυνευμένη κάθε πρόβλεψη αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι στον συνδυασμό και παράταξη της πλειοψηφίας του δήμου Κιλκίς. Και πώς θα μπορούσε να γίνει ασφαλής πρόβλεψη με τόσες παρασκηνιακές κινήσεις τόσες… υπόγειες διαδρομές, τόσα… «συντροφικά μαχαιρώματα»;

Άλλωστε ας μην λησμονείται οτι η παράταξη αυτή μετρά εδώ και καιρό δύο δημοτικούς συμβούλους λιγότερους μετά την ανεξαρτητοποίηση των Γιάννη Τσογγίδη και Θεόδωρου Βαφειάδη ενώ κατά την συνεδρίαση της Δευτέρας 4.6.18 ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρης Κυριακίδης γνωστοποίησε και την ανεξαρτητοποίηση του συμβούλου της τοπικής κοινότητας Κιλκίς Δημήτρη Φωτιάδη.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα