Αντιμέτωπο με μείωση του αριθμού των μαθητών του το 2ο ΕΠΑΛ Κιλκίς

2ο ΕΠΑΛ ΚΙΛΚΙΣ
Ρεπορτάζ Βαγγέλλης Αποστολίδης

Ρεπορτάζ Βαγγέλλης Αποστολίδης

Το ενδεχόμενο να βρεθεί ενώπιον σημαντικής μείωσης σπουδαστών του αντιμετωπίζει το 2ο ΕΠΑΛ Κιλκίς.

Αυτό αναμένεται να συμβεί γιά δύο κυρίους λόγους.

Ο πρώτος σχετίζεται με τον νέο τρόπο ηλεκτρονικής εγγραφής των μαθητών στα επαγγελματικά λύκεια, που θα ξεκινήσει, ως γνωστόν, στις 19 Ιουνίου, και στις δυσκολίες που υπάρχουν από πλευράς των ενδιαφερόμενων στην χρήση του συστήματος, ενώ ο δεύτερος σχετίζεται με τις αρνητικές επιπτώσεις που προκάλεσαν στην φήμη της λειτουργίας του λυκείου, οι περυσινές «περιπέτειες» με την στέγασή του και, κυρίως, αυτής των εργαστηρίων, που είχε δυσμενείς επιδράσεις κυρίως στους τελειοφοίτους μαθητές.

Αυτά τα δύο στοιχεία, όπως δήλωσε στην «Η» ο διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Οδυσσέας Φραγγελάκης, αναμένεται να έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στις επικείμενες εγγραφές στο ΕΠΑΛ, που θα αποτυπωθεί στην σημαντική μείωση του ενδιαφέροντος από πλευράς των μαθητών να το εντάξουν στα τρία σχολεία προτίμησης γιά την επόμενη σχολική χρονιά.

Υπενθυμίζεται, ότι με βάση το νέο σύστημα εγγραφών στο ΕΠΑΛ οι μαθητές προεγγράφονται ουσιαστικώς σε τρία λυκεια προτίμησης και κατόπιν με βάση τα τμήματα που έχουν δηλώσει αυτά στο υπουργείο, ότι μπορούν να υποστηρίξουν γιά λειτουργία πραγματοποιείται απο μέρους του υπουργείου η εγγραφή του μαθητή στο τμήμα επιλογής του του μαθητή σε ένα από τρία λύκεια που είχε επιλέξει.

Δυστυχώς γιά το 2ο ΕΠΑΛ η εκκρεμότητα της συνολικής στέγασης των εργαστηρίων σε καταλληλότερους χώρους από αυτούς που λειτούργησε την απερχόμενη σχολική χρονιά, όπως αποτυπώνεται και στην τελευταία σχετική αναφορά του κ. Φραγγελάκη γιά την αναγκαιότητα μετεγκατάστασης του ΕΠΑΛ, στην περιφερειακή διοίκηση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εξακολουθεί να υφίσταται και να συντηρεί το αρνητικό γι’ αυτό κλίμα.

Παρά ταύτα υπάρχει αισιοδοξία ότι η επικείμενη πρωτοβουλία του δήμου Κιλκίς προς την κεντρική διοικηση του ΟΑΕΔ, θα αποδώσει καρπούς και θα δοθεί μέρος των εγκαταστάσεών του στο Κιλκίς γιά την εγκατάσταση των εργαστηρίων του την προσεχή χρονιά εξαλείφοντας ένα από τα ουσιαστικά προβλήματά του.