Ανταπάντηση Λ.Παζαρτζικλή στην πρόεδρο του ΚΔΕΚ Χ.Σοφού

Πολιτική /

Τα προβλήματα στις δομές της κοινωφελούς δημοτικής επιχείρησης Κιλκίς (ΚΔΕΚ) υπάρχουν και περιμένουν λύσεις, τονίζει ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Λάζαρος Παζαρτζικλής, ανταπαντώντας στην πρόεδρο της επιχείρησης Χρυσή Σοφού, η οποία τον επέκρινε γιά τις θέσεις, τις οποίες διατύπωσε κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου γιά τις μετακινήσεις υπαλλήλων στις δομές της ΚΔΕΚ.

Στην σχετική έγγραφη δήλωσή του ο κ. Παζαρτζικλής αναφέρει τα εξής:

«Αναφορικά με την απάντηση της προέδρου της ΚΔΕΚ για το ζήτημα των μετακινήσεων υπαλλήλων της δημοτικής επιχείρησης, μετά από τοποθέτησή μου στην τελευταία συνεδρίαση (29/06/18) του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς, επισημαίνω τα ακόλουθα: Χαιρετίζω την απόφαση της προέδρου της ΚΔΕΚ να απαντήσει στα ζητήματα που προσωπικώς έθεσα στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς.

Δυστυχώς, η μη παρουσία της στα δημοτικά συμβούλια, παρ’ ότι προαιρετική, δε μου επιτρέπει να λάβω μια διά ζώσης απάντηση σε φλέγοντα ζητήματα του τόπου και, αναπόφευκτα, οδηγούμαστε σε μια επιστολογραφία μέσω του τοπικού Τύπου.

Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω την τοποθέτησή μου επισημαίνοντάς σας ότι έργο του κάθε δημοτικού συμβούλου είναι να αφουγκράζεται τα ζητήματα της τοπικής κοινωνίας, να τα αναδεικνύει στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και να επιχειρεί να βρει ανάλογες διεξόδους προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος αλλά και του ίδιου του πολίτη. Για τους λόγους αυτούς, να σας υπενθυμίσω, ότι δεν αποτελώ «προσωπικό κατήγορο» κανενός, παρά είμαι δημόσιος υπερασπιστής του κοινού συμφέροντος και των δημοτών του Κιλκίς.

Μετά λύπης μου, διαπίστωσα πως δεν υπήρξε καμμία ενδελεχής μελέτη των σοβαρών ζητημάτων τα οποία έθιξα, μιας και στο κείμενό σας αρκεστήκατε στη συνήθη λογική σας περί «μόνιμης καταδίωξης και συνωμοσιολογίας» από πρόσωπα που αναφέρονται στις αποφάσεις και τις δράσεις σας ως προέδρου της ΚΔΕΚ. Σε μια προσπάθεια διαστρέβλωσης των λεγομένων μου, αναφερθήκατε σε ζητήματα αποδοτικότητας και ευελιξίας ενός δημοτικού οργανισμού. Οι αυθαίρετες μετακινήσεις υπαλλήλων, ωστόσο, προφανώς και δεν εξυπηρετούν ανάλογες ρεαλιστικές ανάγκες.

Αναφορικά με τη μετακίνηση υπαλλήλου (με την ειδικότητα του οικογενειακού βοηθού) του «Βοήθεια στο Σπίτι» Λειψυδρίου στο Ιατρείο του Κ.Α.Π.Η., να επισημάνω πως μια μετακίνηση που ξεπερνά σε διάρκεια το ένα ή τα δύο έτη, μόνο «προσωρινή» δεν μπορεί να θεωρηθεί. Ακολούθως, και για το λόγο ότι αναφερθήκατε στο ζήτημα της «παροχής ουσιαστικής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας», διευκρινίζω πως παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, και δη εξαιρετικώς σημαντική, παρέχει και ο οικογενειακός βοηθός και όχι αποκλειστικώς ο νοσηλευτής όπως λανθασμένα αναφέρατε.

Με δεδομένο ότι φροντίζω να ενημερώνομαι προσωπικώς για τα θέματα κοινωνικής πολιτικής του δήμου και όχι από «πληροφοριοδότες» όπως ατυχώς υπαινίσσεστε, στην δομή Λειψυδρίου, από όπου απουσιάζει η κοινωνική λειτουργός με άδεια λοχείας, μετακινήσατε την οικογενειακή βοηθό στο ιατρείο και έπειτα, προχωρήσατε σε αλλεπάλληλες αυθαίρετες τοποθετήσεις εργαζομένων βασισμένες σε «ειδικές προτιμήσεις» και όχι ουσιαστικώς σε ρεαλιστικές ανάγκες.

Και σε ό,τι αφορά στην «σύμφωνη γνώμη» των εργαζομένων για τις όποιες μετακινήσεις, αφήνω την τοπική κοινωνία του Κιλκίς να αξιολογήσει τα γραφόμενά σας. Για το ζήτημα της μετακίνησης του κοινωνικού λειτουργού της περιοχής των Κρουσίων στα γραφεία της ΚΔΕΚ, θα επανέλθω στο ζήτημα της εργασιακής και επαγγελματικής αρμοδιότητας:

Εξ όσων γνωρίζω, έργο του κοινωνικού λειτουργού του «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι η κατ’ οίκον κοινωνική έρευνα, έργο εξαίρετο αλλά και με αρκετές δυσκολίες στην εκτέλεσή του (π.χ. επισκέψεις σε σπίτια με ζητήματα υγιεινής και καθαριότητας) που σε καμμία περίπτωση δεν αντιπαραβάλλεται με το εργασιακό αντικείμενο ενός διοικητικού υπαλλήλου.

Σχετικά με την «περιοδικότητα» απασχόλησής του, οι δύο-τρεις φορές εβδομαδιαίως στα γραφεία της ΚΔΕΚ καθιστούν μάλλον επιτακτική την ανάληψη του αντικειμένου από ένα μόνιμο υπάλληλο (ή υπάλληλο προερχόμενο από προκηρυσσόμενη θέση), στο πλαίσιο της εσωτερικής μετακίνησης για λόγους αποδοτικότητας του δημοσίου, επιχείρημα το οποίο, άλλωστε, και εσείς, προσωπικώς, επικαλεστήκατε.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα «στέγαση και επανένταξη», το οποίο υλοποιείται από τον δήμο του Κιλκίς, είμαι απολύτως ενήμερος για την απρόσκοπτη λειτουργία του, καθώς τελεί υπό την εποπτεία του δημοτικού συμβουλίου και όλες οι σχετικές αποφάσεις (αρμοδιότητας υπαλλήλων, προϋπολογισμού κτλ) λαμβάνονται από αντίστοιχες συνεδριάσεις του.

Κα πρόεδρε, η διοίκηση ενός οργανισμού κοινωφελούς χαρακτήρα αποτελεί ένα έργο με επιβαρυμένες ευθύνες, το οποίο οφείλουμε, ως δημόσιοι λειτουργοί, να εκτελούμε με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και αξιοκρατία.

Τιμώ, σέβομαι και συγχαίρω το έργο των υπαλλήλων της ΚΔΕΚ. Άλλωστε, έχω πραγματοποιήσει δεκάδες τοποθετήσεις, σε συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου για πλείστα ζητήματα, όπως αυτά των καθυστερήσεων πληρωμών, της έγκρισης συγκεκριμένου και σταθερού κονδυλίου για τις αμοιβές των εργαζομένων από τον ίδιο τον δήμο, στις οποίες σας καλώ να ανατρέξετε προτού καν αξιολογήσετε το έργο μου ως δημοτικού συμβούλου.

Να είστε βέβαιη, ότι η κρίση των πολιτών θα κάνει αυτήν την πόλη να εξέλθει από την αφάνεια και την αναξιοκρατία και θα τα φέρει όλα στο φως».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα