Ανοιχτά θέλει τα σχολεία η Πολιτεία, ακόμη και με… ελάχιστους μαθητές λόγω της πανδημίας

Εκπαίδευση /

Η κυβέρνηση, δια του αρμοδίου υπουργού υγείας Κωνσταντίνου Πλεύρη, διακηρύσσει σε όλους τους τόνους, ότι, παρά την έξαρση της πανδημίας τα σχολεία δεν πρόκειται να κλείσουν.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε σε κάθε τόνο πως όχι μόνο δεν θα υπάρξει lockdown αλλά δεν πρόκειται ούτε να κλείσουν τα σχολεία όπως διέρρευσαν κάποιοι στα social media. Για τα σχολεία, είπε ότι το πρωτόκολλο λειτουργεί υποδειγματικά και θα παραμείνουν ανοιχτά.

Ωστόσο, έρχεται η πραγματικότητα να «ακυρώσει» αυτήν την διακήρυξη με… έμπρακτη διάψευση.

Διότι, πράγματι, τα σχολεία είναι παντού ανοικτά, πλήν όμως σε «κόκκινες» περιοχές, όπως της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς, οι μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είτε υπολειτουργούν λόγω από αρκετά μέχρι σημαντικά μειωμένης προσελεύσεως μαθητών, ενώ υπάρχουν τα τμήματα που σχεδόν… δεν λειτουργούν.

Χαρακτηριστική στον τόπο μας, σύμφωνα με υπεύθυνη ενημέρωση, η περίπτωση τμήματος δημοτικού σχολείου των δέκα εννέα μαθητών με τέσσερα θετικά κρούσματα, γιά τα μαθήματα στο οποίο προσήλθαν… μόλις τρείς μαθητές!

Και τούτο, διότι φαίνεται, ότι η κεντρική διοίκηση νοιάζεται να παραμείνουν τα σχολεία ανοικτά, χωρίς να λαμβάνει υπ΄όψιν τους φόβους των γονέων, οι οποίοι βλέποντας την ραγδαία εξάπλωση στα σχολεία, σε κάποια από τα οποία σημειώθηκαν και κρούσματα, δεν στέλνουν τα παιδιά στα σχολεία.

Είναι ένα ζήτημα, το οποίο, αν μη τι άλλο, απαιτεί σοβαρότερη αντιμετώπιση από πλευράς Πολιτείας, από την στιγμή που πρόκειται για την πλέον ευαίσθητη από τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
Και αυτό ισχύει τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.

ΚΚΕ: Τώρα να παρθούν μέτρα

Το γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε το εξής σχόλιο για τη συζήτηση που γίνεται περί κλεισίματος των σχολείων:

«Από τις διαδόσεις και τις διαψεύσεις που γίνονται, το κύριο και σημαντικό που λείπει, αλλά πρέπει να ακουστεί είναι: Τώρα να παρθούν άμεσα μέτρα για να μη βρεθούμε πάλι μπροστά στο απαράδεκτο κλείσιμο των σχολείων των παιδιών μας!

Επιστημονικά τεκμηριωμένη καμπάνια εμβολιασμού στα σχολεία. Κέντρα ενημέρωσης, εμβολιασμού, εξατομικευμένης παρακολούθησης συνδεδεμένα με τα σχολεία.

Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία, με ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

Να ανακληθούν άμεσα όλες οι συγχωνεύσεις και συμπτύξεις τμημάτων.

Μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών παντού, ώστε να μην υπάρξει καμία διδακτική ώρα χαμένη και για να εντοπιστούν και να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα μαθησιακά και ψυχοκοινωνικά προβλήματα που όξυνε η πανδημία. Ούτε σκέψη για διεξαγωγή εξετάσεων με Τράπεζα Θεμάτων στο Λύκειο.

Προσλήψεις όλου του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού για τα σχολεία, καθαριότητας κ.ά.

Τα υπόλοιπα είναι “άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε” και δεν απαντούν στις απολύτως λογικές ανησυχίες και προβληματισμούς γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών».

Περισσότερα

Σεμινάριο επαγγελματικού προσανατολισμού διοργανώνει ο σύλλογος εκπαιδευτικών φροντιστών Κιλκίς και Πέλλας

Από τον σύλλογο εκπαιδευτικών φροντιστών Κιλκίς και Πέλλας εκδόθηκε το ακόλουθο ενημερωτικό δελτίο: «Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Κιλκίς και Πέλλας, […]

Δείτε ακόμα

Έκαναν …τα σαράντα

Τα σαράντα της νέας νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ πρόλαβαν και έκαναν, χωρίς όμως να γνωρίζουν ότι ο πρώτος σε ψήφους […]