«Ανοικτός» ο δήμος Κιλκίς σε συνεργασίες με ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΚΤΕΛ

Πολιτική /

Να ανταποκριθεί ο δήμος Κιλκίς στην κίνηση του οργανισμού αστικών συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) γιά εκχώρηση γραμμών στα ΚΤΕΛ, σε σχέση με εκχωρούμενες γραμμές στα ΚΤΕΛ Κιλκίς γιά την εξυπηρέτηση νοτίων και ανατολικών περιοχών του δήμου, προέτρεψε την διοίκησή του κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τρίτης 11.2.20, ο επικεφαλής της «Ενωτικής Δύναμης Κιλκίς» δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Τσαντάκης.

Στο θέμα παρενέβη και ο επικεφαλής του συνδυασμού «Κιλκίς-Μαζί Μπορούμε» Αναστάσιος (Σούλης) Καζαντζίδης, που επιδοκίμασε την πρόταση Τσαντάκη και πρότεινε, με την σειρά του, να έλθει η διοίκηση του δήμου σε συνεννόηση με το ΚΤΕΛ Κιλκίς, με επιδίωξη την υλοποίηση της προοπτικής συγκοινωνιακής αναβάθμισης των εν λόγω περιοχών.

Επί πλέον, ο κ. Καζαντζίδης προέτρεψε την υποστήριξη του νέου σιδηροδρομικού δρομολογίου Θεσσαλονίκης-Κιλκίς-Σερρών και αντιστρόφως, προτείνοντας συνεννόηση μεταξύ δήμου και ΚΤΕΛ και γιά εκ μέρους του επανακαθιέρωση του αντιστοίχου αστικού δρομολογίου Σ.Σ. Κιλκίς (Κρηστώνης) – πόλη Κιλκίς, την ώρα στάθμευσης του τραίνου σ’ αυτόν.

Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Δημήτρης Κυριακίδης αναφέρθηκε πρώτα στο νέο δρομολόγιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ χαρακτηρίζοντάς το άνετο και οικονομικό.

Τόνισε δε, ότι θα καταβληθούν προσπάθειες υποστήριξης, προσθέτοντας ότι το ίδιο θα γίνει και με τις λεωφορειακές γραμμές.

Γιά τις συγκεκριμένες περιοχές του δήμου, ο κ. Κυριακίδης δήλωσε, ότι θα στηριχθούν οι συγκεκριμένες γραμμές του ΟΑΣΘ, που εκχωρούνται στο ΚΤΕΛ
θεσσαλονίκης και, μέσω αυτού, στο ΚΤΕΛ Κιλκίς.

«Ναι και στα δύο»
Την βούληση της διοίκησης του δήμου να υποστηρίξει κάθε πρωτοβουλία ή κίνηση αναβάθμισης του επιπέδου της συγκοινωνίας σ’ αυτόν υπογράμμισε, ως γνώστης του χώρου και σχετιζόμενος μ΄αυτόν, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Θεμιστοκλής (Θέμις) Κοσμίδης.

«Συνδεόμενος με κάτι περισσότερο από στενή επαγγελματική σχέση με το ΚΤΕΛ, έχω κάθε λόγο να υποστηρίζω ο,τιδήποτε αφορά σ’ αυτό, υπενθυμίζοντας την μακρά ιστορία, παράδοση και προσφορά του. Ως στέλεχος, όμως, της διοίκησης του δήμου Κιλκίς τάσσομαι υπέρ όλων των πρωτοβουλιών και ενεργειών της προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης της συγκοινωνίας στην περιοχή ευθύνης του».

Όταν, μετά την συνεδρίαση, ο κ.Κοσμίδης κλήθηκε από τον «Μαχητή» να διευκρινήσει πώς εννοεί αυτήν την αναβάθμιση, απάντησε απερίφραστα «Και τούτο ποιείν κακείνο μη αφιέναι. Ναι στην από πλευράς δήμου υποστήριξη των επιλογών του ΚΤΕΛ, ναι και στην εκ μέρους του δήμου υποστήριξη του νέου σιδηροδρομικού δρομολογίου.».-

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ο δήμαρχος Κιλκίς και οι αντιδήμαρχοι Γ.Χατζηαποστόλου και Κ.Πουντζουκίδης καταθέτουν το 50% του μισθό τους στον πόλεμο κατά του κορωνοϊού

Ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης ο αντιδήμαρχος Γιάννης Χατζηαποστόλου και ο αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Πουντζουκιδης με δήλωση στους προσωπικούς λογαριασμούς στους […]