«Ανοίγει» ο «δρόμος» αξιοποίησης του κτιρίου της «παλιάς νομαρχίας»

Γενικά /

Ύστερα από «ταλαιπωρίες» …δεκαετιών, άρχισε να διαγράφεται η προοπτική οριστικής αναπλαίωσης-ανακαίνισης του ιστορικού κτιρίου δίπλα στο αρχαιολογικό μουσείο, το οποίο στέγασε επί μακρόν τις υπηρεσίες της πάλαι ποτέ νομαρχίας, αρχικώς όλες και από κάποιο χρονικό σημείο και μετά τις διοικητικές, ώστε πλέον να χρησιμοποιηθεί γιά πολιστικούς σκοπούς.

Όπως έγινε γνωστό, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία μεταβίβασής του στον δήμο Κιλκίς, μετά την ολοκλήρωση της αντίστοιχης της εξαίρεσής του από το Υπερταμείο στο οποίο είχε συμπεριληφθεί λόγω του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του, καθώς ανήκει στην Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου.

Όπως δήλωσαν στο δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή» στελέχη του δήμου Κιλκίς, η διαδικασία ολοκλήρωσης της μεταβίβασής του στον δήμο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος έτους, ενώ στην συνέχεια θα εκπονηθούν μελέτες τόσο γιά την αναπαλαίωση-ανακαίνιση όσο και γιά την χρήση του κτιρίου.

Σε σχέση με το τελευταίο, δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν, ότι η «παλιά νομαρχία» προορίζεται γιά πινακοθήκη, κάτι όμως που δεν επιβεβαιώνεται από «επίσημα χείλη».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Το Κιλκίς στο απυρόβλητο;

Παραμονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη μητρόπολη του Κιλκίς 5 Αυγούστου 2020. Σχεδόν όλες οι Αρχές του τόπου παρατεταγμένοι ο […]

Με ψυχραιμία και σύνεση

Αν αναλογισθεί κανείς τις από υπερβολικές μέχρι ακόμη και υστερικές αντιδράσεις μερίδας της κοινής γνώμης του Κιλκίς απέναντι στους συνανθρώπους […]