Η Άννα… φυσάει

Κιλκισιώτικες κουβεντούλες /

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς συζητήθηκε το θέμα της εγκατάστασης μεγάλης μονάδας ανεμογεννητριών στην περιοχή Χέρσου, Μ.Στέρνας και Ακρίτα.

Το θέμα, εξόχως σημαντικό τόσο ως προς το θετικό του μέρος (παραγωγή «πράσινης» ενέργειας) αλλά και ως προς τις άλλες παραμέτρους του περιβαλλοντικές επιπτώσεις ή οικονομικές.

Το συμβούλιο της τοπικής κοινότητας Χέρσου γνωμοδότησε θετικά άνευ παρατηρήσεων.

Υπάρχει, βεβαίως το θεσμοθετημένο ανταποδοτικό όφελος του 3%, το οποίο έτσι κι αλλιώς υποχρεούται να καταβάλλει ο επιχειρηματίας της ανανεώσιμης πηγής ενέργειας (ΑΠΕ).

Η Άννα Νικολαϊδου ήταν η μόνη δημοτική σύμβουλος της δημοτικής ενότητας Χέρσου, που έθεσε διά ζώσης και μετ’ επιτάσεως το θέμα της προστασίας του τοπικού περιβάλλοντος και της περαιτέρω ενίσχυσης της περιοχής από το επιχειρηματικό σχέδιο και τους επενδυτές.

Ζήτησε, και έλαβε ο δήμος την διαβεβαίωση από την εκπρόσωπο της επένδυσης για περισσότερα αντισταθμιστικά οφέλη, πέραν του νόμου, για την περιοχή του Χέρσου.

Αν μη τι άλλο, η Άννα όταν πρέπει γιά το τοπικό καλό, ορθώνει φωνή και ανάστημα.

Η Άννα… φυσάει και δεν κάνει αυτό που άλλοι με ευκολία πράττουν, το γνωστόν “όπου φυσάει ο άνεμος πάνε”.

Περισσότερα

Προηγούνται… οι κανονικοί

Εκτός από την υπό διαμόρφωσιν αίθουσα, στην οποία θα εγκατασταθεί η μονάδα εντατικής θεραπείας, το υπό τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο […]

Η Μαρία… της δράσης

Είναι γέννημα – θρέμμα Κιλκίς, κατέχει σημαντικό αξίωμα στην κεντρική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ (αρμόδια για τον απόδημο Ελληνισμό) […]

Ο ένας στηρίζει τον άλλο

Πράγματι, ο ένας στηρίζει τον άλλο. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης στήριξε τον βουλευτή Κιλκίς του κόμματος Γιώργο Φραγγίδη, […]

Δείτε ακόμα