Ανεξαρτητοποιήθηκε η Λένα Αναστασιάδου από τον συνδυασμό της δημοτικής αρχής

Πολιτική /

Το θέμα της εκ μέρους της διεκδίκησης δεδουλευμένων διά της δικαστικής οδού και οι έντονες αντιδράσεις, που αυτό «πυροδότησε» από αρκετές πλευρές είχε οδηγήσει πριν λίγο καιρό την δημοτική σύμβουλο Ελένη Αναστασιάδου από την προεδρεία της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης Κιλκίς (ΔΕΥΑΚ).

Ακολούθησε η διαμόρφωση ενός αρνητικού κλίματος, που προϊδέαζε γιά «κάποιο επόμενο βήμα».

Ετσι, η κίνηση της κ. Αναστασιάδου να έλθει σε πλήρη ρήξη με τον συνδυασμό της δημοτικής αρχής, με τον οποίο εξελέγη, θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως «το χρονικό μιάς προαναγγελθείσας ανεξαρτητοποίησης».

Την απόφασή της να ανεξαρτητοποιηθεί η κ. Αναστασιάδου την γνωστοποίησε με επιστολή-δήλωσή της προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, κοινοποιηθείσα και στην δημοτική αρχή, την οποία ανέγνωσε ενώπιον του σώματος κατά την συνεδρίαση της Τετάρτης 3.10.18.

Με εμφανή συναισθηματική φόρτιση η πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ άφησε «αιχμές» κατά της δημοτικής αρχής γιά την στάση που τήρησε απέναντί της, υπεραμύνθηκε των επιλογών της στην διοίκηση της επιχείρησης και υπενθύμισε την αδιάκοπη καθημερινή παρουσία της όχι μόνο στα γραφεία αλλά και σε κάθε σημείο, όπου εμφανίζονταν προβλήματα.

Δήλωσε, ότι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην ΔΕΑΥΚ παραμένουν μετέωροι, ενώ κατήγγειλε και περιπτώσεις μεροληπτικών στάσεων και συμπεριφορών από πλευράς διοικήσεως του δήμου σε σχέση με πρόσωπα της ΔΕΥΑΚ.

«Με άλλα όνειρα, οράματα και προορισμούς, ξεκινήσαμε, όταν συμφωνήσαμε να συμπορευθούμε με τον ίδιο συνδυασμό και άλλος αποδείχθηκε ο προορισμός, αφού βιώνουμε μία πραγματικότητα που δεν έχει καμμία σχέση με αυτά που οραματιζόμασταν γιά το καλό της ΔΕΥΑΚ και του δήμου», τόνισε χαρακτηριστικώς.

Και κατέληξε: «Ανεξαρτητοποιούμαι και γι’ αυτούς τους λόγους αλλά και γιά λόγους ηθικής τάξης, διότι δεν θέλω να πλανάται η παραμικρή υπόνοια περί συνδέσεως θέσης με αμοιβή».

Μετά την εκ μέρους της ανάγνωση της επιστολής-δήλωσης, με την οποια γνωστοποίησε την ανεξαρτητοποίησή της, η κ. Αναστασιάδου αποχώρησε από την αίθουσα, και δεν επανήλθε γιά το υπόλοιπο της συνεδρίασης.

Σημειώνεται, ότι με την έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρης Κυριακίδης ανακοίνωσε, ότι διαβιβάσθηκαν στον εισαγγελέα όλα τα έγγραφα, τα οποία είχε καταθέσει στο προεδρείο η κ. Αναστασιάδου, πριν περίπου ένα μήνα, όταν η υπόθεση της απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο.

Ο κ. Κυριακίδης δέχθηκε δριμεία κριτική από τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Θόδωρο Βαφειάδη γιά την άρνησή του να θέσει στην διάθεση των δημοτικών συμβούλων τα έγγραφα της υπόθεσης Αναστασιάδου.

Μάλιστα, προς στιγμήν οι δύο άνδρες είχαν διάλογο σε υψηλούς τόνους.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ατυχής επιλογή

Κάθε έκθεση εικαστικού ή ιστορικού ή λαογραφικού ή γενικώς πολιτιστικού περιεχομένου δεν είναι έκθεση προϊόντων του πρωτογενούς ή του δευτερογενούς […]