Ανέλαβε δράση η ομάδα εθελοντισμού που απέκτησε ο Εύρωπος

Κοινωνία /

Ομάδα εθελοντισμού συγκροτήθηκε στον Εύρωπο, και ήδη …έχει αναλάβει δράση.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

« … Την Δευτέρα 22-06-20, ομάδα πολιτών της κοινότητας Ευρωπού προχώρησε στην βαφή των κιγκλιδωμάτων του κεντρικού πάρκου. Η συμμετοχή, μετά από πρόσκληση της εθελοντικής ομάδας Ευρωπού για φροντίδα του χώρου, υπήρξε αθρόα…

Είχε προηγηθεί ο καθαρισμός χόρτων και πλακόστρωτου στον δρόμο που οδηγεί στον αρχαιολογικό χώρο Εύρωπου και ο καθαρισμός του λόφου με κοπή χόρτων από εθελοντές συγχωριανούς μας και καθαριότητα του, μια μικρή δράση με μεγάλο ο ενθουσιασμό.

…Η εθελοντική ομάδα Ευρωπού ζητεί την συμμετοχή όλων των κατοίκων της κοινότητας, προκειμένου να πολλαπλασιάσει τα μέλη της, τα οποία με την προσφορά τους θα βοηθήσουν στις εξής δράσεις:

Κοινωνική δράση: προσφορά βοήθειας σε συλλόγους, σχολεία, τοπικές ομάδες.

Περιβαλλοντική δράση: Δενδροφύτευση, καλλωπισμός κοινοχρήστων χώρων μέσω καθαριότητος όπου χρειασθεί, αλλά και μέσω αισθητικής παρέμβασης (φύτευση λουλουδιών ή βάψιμο χώρων).

Πολιτιστική δράση: Διοργάνωση και διεξαγωγή καλλιτεχνικών δρώμενων, αθλητικών εκδηλώσεων, εκδηλώσεων αναψυχής των κατοίκων, διοργάνωση ημερίδων πάνω σε θέματα ιατρικά, αθλητικά, κοινωνικά και άλλα.

Ανθρωπιστική δράση: Προσφορά αγαθών και υπηρεσιών σε συμπολίτες μας που χρίζουν βοήθειας.
Δύο ακόμη δράσεις θα είναι ο καθαρισμός του λόφου και ο καθαρισμός από χόρτα του πλακόστρωτου, που οδηγεί στον αρχαιολογικό χώρο Ευρωπού.

ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ – ΠΡΟΣΦΟΡΑ – ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Δήλωσε συμμετοχή για να γίνεις μέλος της ομάδας στο
e-mail: [email protected] ».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Πρώτη «χλιαρή» επίσημη αντίδραση τοπικών παραγόντων στην προοπτική στρατιωτικής «απογύμνωσης» του Κιλκίς

Με αρκετή καθυστέρηση εκδηλώθηκε αντίδραση εκπροσώπων τοπικών αρχών και φορέων στην φημολογούμενη στρατιωτική «απογύμνωση» του Κιλκίς, με μετεγκατάσταση του Πολυεθνικού […]

Οι επίσημες ανακοινώσεις για το κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας στο Κιλκίς με τους τρείς εμπλεκόμενους αστυνομικούς (Βίντεο-Φώτο)

Ακόμα δύο αστυνομικοί εκτός του αστυνομικού διευθυντή εμπλέκονται στη δράση του κυκλώματος αρχαιοκαπηλίας, διευκόλυνσης παράνομων αλλοδαπών και παράνομης διακίνησης λαθραίων […]