Α.Ξανθός: «Η πολιτική της κυβέρνησης διαρρηγνύει την κοινωνική συνοχή»

Πολιτική /

Περιοδεία στον νομό πραγματοποίησε την Τετάρτη 15.9.21 ο πρώην υπουργός υγείας και νυν τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-«Προοδευτική Συμμαχία» Ανδρέας Ξανθός.

Ο κ.Ξανθός επισκέφθηκε τις δομές υγείας της περιοχής, συνάντησε αντιπροσωπείες του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο Κιλκίς, των Ιατρικού και Φαρμακευτικού συλλόγου και ολοκλήρωσε την ημέρα με «ανοικτή» πολιτική εκδήλωση στο μικρό θέατρο το δημοτικού πάρκου Κιλκίς, όπου συνόψισε τα συμπεράσματα των επαφών του.

Συνοδευόμενος τόσο από την βουλεύτρια Κιλκίςκαι αναπληρώτρια τομεάρχισσα Δικαιοσύνης του κόμματος Ειρήνη – Ελένη Αγαθοπούλου όσο και από μέλη της νομαρχιακής επιτροπής, ο κ. Ξανθός μετέβη στα εμβολιαστικά κέντρα, «διαπιστώνοντας, ότι η εικόνα του ΕΣΥ φανερώνει την πίεση και τις «πληγές», που αφήνει πίσω της η τιμωρητική στάση της κυβέρνησης απέναντι στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής», όπως αναφέρεται στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο, το οποίο συνεχίζει ως εξής:

« …Η αναστολή εργασίας γιά τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς και ταυτόχρονα η συνολικά συντηρητική αντιμετώπιση της κυβέρνησης στον χώρο της υγείας αποτελούν επιλογές, που υπονομεύουν, εν τέλει, την δημόσια υγεία. Γιά το συγκεκριμένο ζήτημα ο πρώην υπουργός τόνισε κατά την συζήτηση, που είχε με την αντιπροσωπεία του σωματείου εργαζομένων στο γενικό νοσοκομείο Κιλκίς, ότι ο εμβολιασμός αποτελεί ηθική και επαγγελματική υποχρέωση των υγειονομικών.

Έγινε ξεκάθαρο από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην καλή επιδημιολογική επιτήρηση και στην κοινοτική παρέμβαση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας, στην προνοσοκομειακή διαχείριση, λειτουργώντας ως ένα «φίλτρο» περιστατικών, με σκοπό τα νοσοκομεία να επιτελέσουν τη δευτεροβάθμια λειτουργία τους.

Οι ιδεοληψίες της ΝΔ υπονομεύουν την δημόσια υγεία και την κοινωνική συνοχή. Η πανδημία αρχίζει και στερεύει ως δικαιολογία, γιά να καλύψει η κυβέρνηση τις αδυναμίες και τις αποτυχίες που προκλήθηκαν από τις συνειδητές επιλογές της, και η στιγμή που οι ευθύνες δεν θα μπορούν να μείνουν άλλο αναπάντητες δεν αργεί να έρθει».

Περισσότερα

Ομιλία Γ.Γεωργαντά στο Συνέδριο Καινοτομίας και Ψηφιακού Μετασχηματισμού Αυτοδιοίκησης

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς απηύθυνε σήμερα ομιλία στο Συνέδριο Καινοτομίας και Ψηφιακού Μετασχηματισμού Αυτοδιοίκησης, που […]

ΚΚΕ: Να μη διανοηθεί η κυβέρνηση να συγχωνεύσει, να αποδυναμώσει ή να υποβαθμίσει περαιτέρω το Νοσοκομείο της Γουμένισσας!

Η Κομματική Οργάνωση Κιλκίς του ΚΚΕ χαιρετίζει και στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Γουμένισσας, όπως έχουν […]

Δείτε ακόμα