Αναζητείται νέα «πηγή» χρηματοδότησης γιά το έργο υδροδότησης του Πολυκάστρου

Πολιτική /

Τις αρνητικές εξελίξεις γύρω από την ένταξη του έργου της υδροδότησης του Πολυκάστρου σε σχετικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανέδειξε η τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας.

Γράφει ο Βαγγέλλης Αποστολίδης

Γράφει ο Βαγγέλλης Αποστολίδης

Ένα εργο πνοής, που αφορά στο ύψιστο κοινωνικό αγαθό, το νερό, που ιεραρχικώς αποτελεί όλα τα χρόνια λειτουργίας του «καλλικρατικού» δήμου Παιονίας τον πρώτο στόχο και των δύο έως τώρα διοικήσεών του, όχι μόνον διότι θα υπάρχει μεγάλη ποιοτική διαφορά σε σχέση με το νερό που καταναλώνουν οι κάτοικοι των εν λόγω περιοχών σήμερα, καθώς το πόσιμο νερό προέρχεται από γεωτρήσεις, αλλά και διότι το κόστος γιά την παροχή του είναι εξαιρετικώς υψηλό, δεδομένου ότι μόνον γιά την κατανάλωση ρεύματος ο δήμος Παιονίας ξοδεύει πάνω από 500.000 ευρώ επί ετησίας βάσεως.

Δυστυχώς, όπως αποκαλύφθηκε στην συνεδρίαση μετά από σχετικό ερώτημα του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κωνσταντίνου Σιωνίδη, δεν κατέστη δυνατή η υποβολή σχετικού αιτήματος στο σχετικό πρόγραμμα έως τις 14.3, ημερομηνία λήξης της σχετικής προθεσμίας, από πλευράς του δήμου λόγω αδυναμίας ολοκλήρωσης των διαδικασιών έγκρισης της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, όπως ανέφερε στην απάντησή του ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης, επικαλούμενος την δυσκολία της εν λόγω εγκρίσεως και των πολλών επί μέρους εγκρίσεων από πλευράς οκτώ φορέων και την διάθεση του δήμου να αναζητήσει την ένταξη σε άλλα χρηματοδοτικά «εργαλεία» (Φιλόδημος).

Μία απάντηση, που προκαλεί εύκολα ερωτηματικά, όχι βεβαίως ως προς την δεδομένη δυσκολία έγκρισης της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων που παρά την δραστική μείωση των υπογραφών, από 18 σε 8, όπως τόνισε και η έμπειρη περί αυτών πρώην δήμαρχος Αξιούπολης και νυν επικεφαλής της ελάσσονος μειοιψηφίας Σόνια Συμεωνίδου, αλλά εκ του γεγονότος, ότι ουδέποτε στο παρελθόν είχε αναφερθεί από μέρους της δημοτικής αρχής, που διαβεβαίωνε μάλιστα περί του αντιθέτου, απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα, αλλά διότι ο ίδιος ο κ. Γκουντενούδης ως έμπειρος αυτοδιοικητικός και πρώην αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς είναι βέβαιον, ότι και τότε γνώριζε τις δυσκολίες, που επικαλέσθηκε στην επίμαχη συνεδρίαση.

Αναλυτικότερα γιά το τί συζητήθηκε στην εν λόγω συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με αφορμή το ερώτημα του κ. Σιωνίδη μπορείτε να το παρακολουθήσετε στο σχετικό βίντεο του «Μαχητή».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Για…αλλού!

Σαν… αντι-Τζιτζικώστα φαίνεται ότι «την είδε την δουλειά» το Κίνημα Αλλαγής για τον πρώην νομάρχη, πρώην βουλευτή Κιλκίς και πρώην […]

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Ε.Π.Σ.ΚΙΛΚΙΣ 2018-19

Α όμιλος 1η/8η αγωνιστική ημέρα Γρίβα-Ν.Αγιονέρι Τούμπα-Ηλιόλουστο Βαπτιστής-Μ.Λειβάδια Ν.Γυναικόκαστρο-Βαλτοτόπι 2η/9η αγωνιστική ημέρα Ν.Αγιονέρι-Τούμπα Ηλιόλουστο-Βαπτιστής Μ.Λειβάδια-Ν.Γυναικόκαστρο Βαλτοτόπι-Γρίβα 3η/10η αγωνιστική ημέρα Ηλιόλουστο-Ν.Αγιονέρι […]