Αναβλήθηκε η συνάντηση προέδρων αγροτοκτηνοτροφικών συλλόγων

Αγροτικά /

Αναβολή για τον Σεπτέμβριο πήρε η πρωτοβουλία συντάντησης των προέδρων αγροτοκτηνοτροφικών συλλόγων από τις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, που ήταν προγραμματισμένη να γίνει το μεσημέρι της Τετάρτης 23.8.17 στην Θεσσαλονίκη.

Δυστυχώς για μια σειρά από λόγους και αιτίες, κυρίως επαγγελματικού φόρτου, στην προγραμματισμένη συνάντηση όπου θα συζητιόνταν κυρίως η κυβερνητική προσπάθεια για «καπέλωμα» της αγροτοκτηνοτροφικής συνδικαλιστικής εκπροσώπησης μέσω δημιουργίας ελεγχόμενου σχετικού φορέα, παρευρέθησαν μόνον τέσσερις πρόεδροι συλλόγων ανάμεσα στους οποίους και του συλλόγου Παιονίας Θωμά Καρυπίδη.

Βεβαίως όπως δήλωσε στον «Μαχητή» ο κ.Καρυπίδης η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μέσα στο Σεπτέμβριο, πιθανότητα στην πόλη των Γιαννιτσών σε ημερομηνία η οποία θα καθορισθεί και ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνου.

Παράλληλα ο κ. Καπρυπίδης έστειλε ένα μήνυμα προς όλους τους αιγοπροβατοτρόφους της περιοχής μας και όχι μόνο υπογραμμίζοντας τους κινδύνους από την διαφαινόμενη πρακτική των γαλακτοβιομηχανιών να καθορίσουν τις τιμές γάλακτος στα επίπεδα των αντίστοιχων εισαγωγών γάλακτος από 0,76 λεπτά του ευρώ σε 0,90 λεπτά του ευρώ το ανώτερο το κιλό, συμπιέζοντας προς τα κάτω τις εως τώρα τιμές που ξεπερνούν το ένα ευρώ το κιλό.