Σήμερα η αναβληθείσα δίκη του μέλους της ΚΝΕ στην καταγγελία του διεθυντή του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς

ΚΚΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Σήμερα το πρωί στις 9.30 πρόκειται να πραγματοποιηθεί η εξ αναβολής δίκη του μέλους της ΚΝΕ και γραμματέα του Τ.Σ. Κιλκίς, με την κατηγορία της «διατάραξης οικογενειακής ειρήνης» και «διέγερσης», έπειτα από την καταγγελία του διευθυντή του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς.

Σε ανακοίνωσή της η Τ.Ο. Κιλκίς του ΚΚΕ αναφέρει:

«Το μέλος της ΚΝΕ, όπως και άλλοι ΚΝίτες και ΚΝίτισσες όλη την περίοδο πριν την 7η Νοέμβρη 2016 (ημέρα της καταγγελίας και της σύλληψης), τόσο στο Κιλκίς όσο και σε όλη τη χώρα, βρέθηκαν έξω από τα σχολεία συζητώντας με μαθητές για την οργάνωση και το περιεχόμενων των μαθητικών αγώνων, με επίκεντρο την πανελλαδική κινητοποίηση της Δευτέρας 7 Νοέμβρη 2016. Έτσι και το μέλος της ΚΝΕ ήταν έξω από το 2ο ΓΕΛ Κιλκίς, διακινώντας και την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών όπου ήταν γραμμένα τα αιτήματα του μαθητικού κινήματος.

Ο διευθυντής του Λυκείου με την εμφάνιση της ΚΝίτισσας έξω από το Λύκειο τής επιτέθηκε ζητώντας τα στοιχεία της και προσπαθώντας να της πάρει τις ανακοινώσεις από τα χέρια.

Σχεδόν αμέσως έφτασε στο σημείο αστυνομική δύναμη η οποία συνέλαβε την ΚΝίτισσα, την οδήγησε στο αστυνομικό τμήμα και στη συνέχεια τη μετέφεραν στην Εισαγγελία Κιλκίς όπου ορίστηκε τακτική δικάσιμος, με βάση την καταγγελία του διευθυντή του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς.

Σε μια περίοδο όπου ο μαθητές βρίσκονταν στους δρόμους, όπως και οι φοιτητές και σπουδαστές, όπου οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες οργάνωναν αγωνιστικές κινητοποιήσεις, όπου οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα προετοιμάζονταν για πανελλαδικές απεργίες, διεκδικώντας όλοι μια καλύτερη ζωή με δικαιώματα, κόντρα στις αποφάσεις Κυβέρνησης – ΕΕ – μεγάλου κεφαλαίου, ο διευθυντής του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς παρέδωσε μαθήματα αυταρχισμού θέλοντας να δείξει ότι οποιαδήποτε προσπάθεια κινητοποιήσεων πρέπει να σταματήσει «εν τη γενέσει της».

Βέβαια ο συγκεκριμένος διευθυντής, στέλεχος του κρατικού μηχανισμού, δεν έχει δείξει τέτοιο ζήλο, όταν συγχωνεύονται ή κλείνουν τμήματα στα γυμνάσια και τα λύκεια, όταν ακόμα και μέχρι το τέλος τα χρονιάς υπάρχουν κενά σε εκπαιδευτικούς και χάνονται ώρες μαθημάτων, όταν κόβονται οι μετακινήσεις μαθητών, όταν απολύονται εκπαιδευτικοί, όταν εκπαιδευτικοί μεταφέρονται από σχολείο σε σχολείο και γίνονται λάστιχο, όταν οι γονείς βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου, όταν χορηγοί και εταιρείες αλωνίζουν μέσα και έξω από το δημόσιο σχολείο, όταν γονείς των μαθητών απολύονται ή μένουν για μήνες απλήρωτοι, όταν οι απόφοιτοι του λυκείου έχουν δώσει μια περιουσία στα φροντιστήρια και θα δώσουν άλλη μία για να σπουδάσουν στο πανεπιστήμιο κτλ.

Αντίθετα, προσπαθεί να μειώσει τις αντιδράσεις και να τρομοκρατήσει μαθητές και γονείς. Γιατί πώς αλλιώς να κρίνει κανείς την καταγγελία και την κλίση της αστυνομίας; Πώς αλλιώς να κρίνει κανείς την προσπάθειά του όλη την περίοδο πριν τις 7 Νοέμβρη να μην κατέβουν οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ στην κινητοποίηση βάζοντας όριο στο πόσοι μπορεί να διαδηλώσουν; Ή πώς αλλιώς μπορεί να κρίνει κανείς τις 68 αποβολές με τις οποίες τιμώρησε το Φλεβάρη του 2012 μαθητές του ίδιου σχολείου οι οποίοι συμμετείχαν σε συλλαλητήριο ενάντια στη δημιουργία μεταλλείων χρυσού στο Κιλκίς;

Είναι ξεκάθαρο ότι ο συγκεκριμένος διευθυντής συνειδητά στέκεται απέναντι από το εργατικό και λαϊκό κίνημα, απέναντι από τις ανάγκες των μαθητών και των οικογενειών τους, ενώ είναι σοβαρό ζήτημα η στάση που κράτησε και κρατάει απέναντί του η διοίκηση, η Διεύθυνση Δ.Ε., το ίδιο το Υπουργείο.

Εξάλλου, σε παρέμβαση κλιμακίου της ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ στον ίδιο, όχι μόνο δεν φάνηκε μετανοιωμένος για την κίνησή του, αλλά σε έντονο ύφος ανέφερε ότι «κανένας δεν μπορεί να μοιράζει ανακοινώσεις έξω από το σχολείο», ενώ είπε ότι «απαγορεύεται σε πολιτικά κόμματα να μιλάνε στους εκπαιδευτικούς στο γραφείο καθηγητών», συμπληρώνοντας «ας τολμήσουν να έρθουν».

Επίσης, είναι ξεκάθαρο ότι τα γεγονότα της 7ης Νοέμβρη δεν ήταν ούτε τυχαία ούτε μια «κακιά στιγμή». Η ταχύτητα με την οποία η αστυνομία έφτασε στο σχολείο και πραγματοποίησε τη σύλληψη, το γεγονός ότι δεν επιτράπηκε από την αρχή στον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλο μαζί με δικηγόρο να μπει στο αστυνομικό τμήμα Κιλκίς, η προσπάθεια βουλευτή του ΚΚΕ για πάνω από μια ώρα να μιλήσει τηλεφωνικά με τον αξιωματικό υπηρεσίας, η θέση της εισαγγελίας ότι «ναι μεν υπάρχει ελεύθερη διακίνηση ιδεών, αλλά δεν μπορεί να μπαίνει ζήτημα κατάληψης», δείχνουν ότι τουλάχιστον ήταν αποφασισμένη η παραπομπή σε δίκη.

Μ’ αυτό τον τρόπο γίνεται προσπάθεια από τη μία να φανεί ότι «δεν γίνεται τίποτα με τους αγώνες» και να καλλιεργηθεί η ηττοπάθεια μιας και όποιος αγωνίζεται θα στέλνεται στα δικαστήρια και από την άλλη να καλλιεργηθεί κλίμα τρομοκρατίας ώστε να μην τολμάει κανένας να διεκδικεί τα δικαιώματά του.

Τους προειδοποιούμε ότι η προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης του αγώνα ενάντια στα βάρβαρα σχέδιά τους δεν θα περάσει.

Καλούμε τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, να σταθούν απέναντι σε αυτές τις αυταρχικές πρακτικές. Να διεκδικήσουν όλοι μαζί την παιδεία και τη ζωή που μας αξίζει!

Η ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ και το ΤΣ Κιλκίς της ΚΝΕ καλούν σε συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης αυτή την Παρασκευή 16 Ιούνη στις 9:30π.μ. έξω από τα δικαστήρια του Κιλκίς.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει του λαού η πάλη θα τη σπάσει!»

Ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς, με αφορμή τη δίκη του μέλους του, την Παρασκευή 16-6-2017, καλεί τις γυναίκες, τους γονείς που αγωνιούν για τη μόρφωση και το μέλλον των παιδιών τους, να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους με κάθε τρόπο και με την παρουσία τους στη συγκέντρωση στις 9 το πρωί στην Πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς και έξω από τα δικαστήρια.

Σε μια περίοδο που τσακίζονται οι ζωές των λαϊκών οικογενειών, η μόρφωση και τα δικαιώματα των παιδιών μας, από τα συνεχιζόμενα αντιλαϊκά μέτρα, (η ψήφιση τους είναι πλέον καθημερινότητα) θεωρούμε τέτοια γεγονότα τουλάχιστον προκλητικά αλλά και ενδεικτικά των προθέσεών τους.

Απέναντί μας έχουμε αυτή την πολιτική, η οποία είναι αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική και είναι «πακέτο» με όλα τα μνημόνια και τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. Ελπίδα μας είναι οι αγώνες των εργαζομένων που παλεύουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, αλλά και οι κινητοποιήσεις των παιδιών μας, των μαθητών που διεκδικούν τη μόρφωση που τους αξίζει, ένα σχολείο που θα αναπτύσσει πολύπλευρα την προσωπικότητά τους. Ένα σχολείο που θα παραδειγματίζει με την αγωνιστική στάση ζωής και όχι να την καταδικάζει όπως συνέβη στο Κιλκίς και όχι μόνο.

Είναι πολύ πρόσφατη η καταδικαστική απόφαση σε κοινωνική εργασία 80 ημερών, σε μαθητές στην Κρήτη που πήραν μέρος στους πανελλαδικούς αγώνες που από κοινού είχαν αποφασίσει με συμπαραστάτες τους γονείς τους.

Οι γονείς, οι δάσκαλοι-καθηγητές, μπροστά σε τέτοιου είδους εξελίξεις και μεθοδεύσεις οφείλουμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας με τη στάση μας, με το δικό μας αγωνιστικό παράδειγμα, από εκείνους που τα θέλουν με σκυμμένο το κεφάλι σήμερα και σύγχρονους δούλους αύριο.

Ανακοίνωση του παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Κιλκίς

Την Παρασκευή 16 Ιούνη δικάζεται στο Κιλκίς μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Κιλκίς και γραμματέας του ΤΣ Κιλκίς της ΚΝΕ, γιατί στις 7 Νοέμβρη 2016 συζητούσε με μαθητές και μαθήτριες του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς έξω από το σχολείο και ενημέρωνε για τα αιτήματα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών για τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνταν την ίδια ημέρα σε όλη τη χώρα και στο Κιλκίς.

Η παραπομπή σε δίκη έγινε έπειτα από την καταγγελία του διευθυντή του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς και την κατηγορία της «διατάραξης της οικογενειακής ειρήνης».

Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ έχει γνώση και πείρα από διώξεις, δικαστήρια, φυλακίσεις, από τη συνολική προσπάθεια της αστικής τάξης και του κράτους της, σε όλες τις περιόδους να βάζει εμπόδια στις αγωνιστικές διαθέσεις και κινητοποιήσεις του λαού, να καταστέλλει αυτές τις κινητοποιήσεις. Έχει πείρα από την προσπάθεια τρομοκράτησης και απογοήτευσης του λαού, ειδικά όταν αυτός πάει να σηκώσει κεφάλι.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η δίωξη ασκείται με βάση το άρθρο 184 του Ποινικού Κώδικα του 1951. Δηλαδή με το νομοθετικό πλαίσιο της μετεμφυλιακής περιόδου, όπου κυριαρχούσε ο περιορισμός των ελευθεριών και της πολιτικής καταστολής, όπου εξομοιωνόταν το κάλεσμα σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις με πρόσκληση σε διάπραξη εγκλήματος ή πλημμελήματος.

Το Παράρτημα Κιλκίς της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη στο μέλος της και καλεί σε συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια Κιλκίς την Παρασκευή 16 Ιούνη, στις 9:30 το πρωί.