Με επιτυχία αναβίωσε το παραδοσιακό έθιμο «Συντιάνκα» της Ανατολικής Ρωμυλίας

Πολιτισμός /

Το παραδοσιακό έθιμο της Ανατολικής Ρωμυλίας «Συντιάνκα» ή «Συντιάνκις» αναβίωσε στο Πολύκαστρο, με διοργανωτή και «κινητήριο μοχλό», όπως πάντα, τον τοπικό σύλλογο Ανατολικορωμυλιωτών.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«Ιδιαιτέρως επιτυχής υπήρξε η φετινή «Συντιάνκα», αφού για 26η συνεχή χρονιά τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου, καθώς και πλήθος κόσμου παραβρέθηκαν στην αναβίωση του πατροπαράδοτου εθίμου με το άναμμα της φωτιάς.

Την εκδήλωσή τίμησε με την παρουσία του το χορευτικό συγκρότημα του επιμορφωτικού συλλόγου Κάρπης, που συμμετείχε μαζί με δύο χορευτικά του συλλόγου μας στην παρουσίαση βλάχικων και ανατολικορωμυλιώτικων παραδοσιακών χορών, αντιστοίχως, στο μικρό αμφιθέατρο.

Τις παραστάσεις των χορών στόλισε με ζωντανή μουσική η ορχήστρα του Γιάννη Μαυρίδη με τις αγαπητές μας Νικολέττα και Αλεξάνδρα Γουγουλάκη στο τραγούδι.

Η πρόεδρος και τα μέλη του διοικητικού συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Πολυκάστρου βράβευσαν με έπαινο και αναμνηστικά δώρα και συνεχάρηκαν τους έξι χορευτές – μαθητές και μαθήτριες τους, Αθανάσιο Χαμουρούδη, Ιωάννη Γκουντενούδη, Πέτρο Σκέμπη, Αναστασία Συκούδη, Κυριακή Καρακασίδου και Αναστάσιο Δεκουτσίδη, που πέτυχαν να εισαχθούν με πανελλαδικές εξετάσεις σε ανώτατες και ανώτερες σχολές.

Επιπλέον, ευχαρίστησαν θερμά τον δήμαρχο Παιονίας, Χρήστο Γκουντενούδη, ο οποίος, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, παραβρέθηκε μαζί με μέλη του δήμου, και υποστήριξε εμπράκτως και τη φετινή «Συντιάνκα».

Τέλος, δεν θα παραλείψουμε να ευχαριστήσουμε όλους, όσοι παραβρέθηκαν κοντά μας και κατέστησαν για άλλη μία, την 26η, φορά την «Συντιάνκα» μία από τις πιο αγαπητές και πετυχημένες εκδηλώσεις του συλλόγου μας, αποχαιρετώντας με τον πιο μελωδικό και μουσικοχορευτικό τρόπο το Καλοκαίρι, λίγο πριν την έναρξη του φθινοπώρου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα