Αρθρογραφία

Αναλώσιμοι υπηρέτες

πολιτική-αναλώσιμοι-μαχητής-κιλκίς

Γράφει ο Αθανάσιος Τατάρογλου

Έτσι θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται όλοι ανεξαιρέτως οι εκλεγμένοι, από τον λαό, άνθρωποι που καλούνται να υπηρετήσουν τα συμφέροντα του λαού. Συνολικά τα συμφέροντα, όχι μεμονωμένα, για να μην παρεξηγηθώ. Ως αναλώσιμοι.

Παρατηρώ τις τελευταίες μέρες μια συμπεριφορά σιγουριάς από ορισμένους. Τη συμπεριφορά του τσοπάνη θα τη χαρακτηρίσω εγώ, που έχει  δεδομένο ότι το μαντρί θα είναι γεμάτο με πρόβατα και ψάχνει κι άλλα για να προσθέσει. Πολιτικοί παλαιάς κοπής που νομίζουν ότι οι άνθρωποι δεν αλλάζουν ή ξεχνάνε τα πάντα κι εύκολα. Αισθάνονται πατέρες των  πολλών, ανεξαρτήτως συνθηκών.

Δεν είναι έτσι κύριοι και κυρίες μου. Ο κόσμος άρχισε να ξυπνάει και οι γενιές να μορφώνονται περισσότερο, και σε συνδυασμό με τα δύσκολα χρόνια που  περάσαμε, πλέον δεν εμπιστευόμαστε ηγέτες και δε θέλουμε μόνιμους. Όποιος ψηφίζεται και δεν μας κάνει τον  αλλάζουμε. Είστε αναλώσιμοι, όταν το καταλάβετε αυτό θα σταματήσετε να περιφέρετε τα κόμπλεξ σας και ίσως τα βρείτε λίγο και με τον εαυτό σας, κάνοντας αυτοκριτική.

Σε αυτές τις εκλογές, που έρχονται σε λίγες μέρες, ελπίζω στο ένα και μοναδικό μήνυμα του κόσμου. Την ανανέωση. Ελπίζω ο κόσμος να πάρει το ρίσκο να επιλέξει τους ανθρώπους που πιστεύει ότι θα κάνουν καλά πράγματα και να αφήσει πίσω του ανθρώπους – φαντάσματα. Καιροσκόπους θέσεων, που το μόνο μέλημα τους είναι να είναι οι τσοπάνηδες και να ελέγχουν το μαντρί.

Ελπίζω να τους δείξει ο κόσμος, με την ψήφο τους ότι το αφεντικό είναι εκείνος, και ο κυρίαρχος λαός θα διαλέξει όχι τσοπάνηδες αλλά συνεργάτες. Οι ομάδες και η δουλειά των ανθρώπων που συνεργάζονται πρέπει να αναδειχθούν σε αυτές τις εκλογές. Να φτιάξουμε με τη ψήφο μας ομάδες με πραγματικούς αντιπροσώπους μας, που θα είναι εδώ και την επόμενη μέρα να μας ακούσουν και να συνδιαμορφώσουμε το μέλλον της γενιάς μας.

Σε αυτές τις εκλογές, που πρέπει μαζικά να συμμετέχουμε, για να μπορούμε να έχουμε λόγο και την επόμενη μέρα, πρέπει να αντιληφθούν οι άνθρωποι του παλιού ότι η ιστορία έχει αλλάξει σελίδα και στη καινούργια αυτή σελίδα που η γενιά μας πρέπει να γράψει, δεν υπάρχει  πουθενά το όνομα τους. Γιατί δε θα είναι μια απλή αλλαγή σελίδας, αλλά η αρχή ενός νέου κεφαλαίου.

 

Για να διαβάσετε περισσότερα άρθρα από τον Αθανάσιο Τατάρογλου,  πατήστε εδώ.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα