Η ανακοίνωση της ΙΜ Κιλκίς για τον θάνατο του γραμματέα της Δημ. Κουσκούκη

Κοινωνία /

Η Ιερά Μητρόπολις Πολυανής και Κιλκισίου με βαθιά θλίψη αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημία του Γραμματέως της Ιεράς Μητροπόλεως Δημοσθένη Κουσκούκη, ο οποίος εξεδήμησε μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Η εξόδιος ακολουθία του θα λάβει χώρα την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017, στις 12 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονίκης, στον οποίο διακονούσε ως λαμπαδάριος.

Βιογραφικό
Ο Δημοσθένης Κουσκούκης γεννήθηκε το 1972 στην Αυστραλία και ήταν απόφοιτος της Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. και του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου «Μακεδονία». Κάτοχος Διδακτορικού του Κανονικού Δικαίου και Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής στο Πολυάνειο Ωδείο και στο Εργαστήρι Μουσικής του Αγίου Αθανασίου.

Παντρεμένος και πατέρας μίας δίχρονης κόρης.

Ξεχώρισε για τις διοικητικές του ικανότητες και για την αφοσίωση του στο έργο της Εκκλησίας. Διακόνησε επίσης ως κατηχητής και υπεύθυνος ομάδων στις Κατασκηνώσεις της Ι. Μητροπόλεως. Άνθρωπος σεμνός και καλλιεργητής της πίστεως, την οποία ανέδειξε σ’ όλο το διάστημα της ασθένειας του.

Ο Θεός να αναπαύσει τη ψυχή του εν χώρα ζώντων

Αιωνία του η μνήμη.

Ανακοίνωση του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κιλκίς «Πέτρος ο Γλυκύς» για τον θάνατο του Δημοσθένη Κουσκούκη
«… καὶ συνανυψῶ ὑμᾶς εἰς τὴν ἄνω Ἱερουσαλήμ, ἐν τῇ Βασιλείᾳ τῶν οὐρανῶν».
Ο αγαπητός εν Χριστώ αδερφός Δημοσθένης Κουσκούκης εκοιμήθη σήμερα Πέμπτη 16-2-2017.

Η παρουσία του στους κόλπους της Εκκλησίας (γραφεία Ιεράς Μητροπόλεως, αναλόγιο Ζωοδόχου Πηγής Αγίου Αθανασίου και αλλαχού, Σύλλογος Ιεροψαλτών «Ο Πέτρος ο Γλυκύς», Πολυάνειο Ωδείο) χαρακτηριζόταν από σεβασμό στη διακονία που επιτελούσε.

Η θεολογική του κατάρτιση αποτελούσε πηγή των πατέρων της Αγίας μας Εκκλησίας. Η δε εις βάθος γνώση του στη Βυζαντινή Μουσική υπήρξε βάση για πολλούς εξ ημών που είχαμε την ευλογία να μαθητεύσουμε κοντά του και να τον γνωρίσουμε ως δάσκαλο κι ως άνθρωπο.

Απλός, μ’ ένα χαμόγελο, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές του, που δεν μπόρεσαν να τον κρατήσουν μακριά από τη διακονία του.

«Δικαίων ψυχαί εν χειρί Θεού, και ου μη άψηται αυτών βάσανος. Έδοξαν εν οφθαλμοίς αφρόνων τεθνάναι. Και ελογίσθη κάκωσις η έξοδος αυτών, και η αφ’ ημών πορεία σύντριμμα, οι δε εισιν εν ειρήνη…» Σοφίας Σολομώντος το Ανάγνωσμα (Κεφ. 3, 1-9)

(Η ζωή των δικαίων ευρίσκεται κάτω από το παντοδύναμο προστατευτικό χέρι του Θεού, και καμιά θλίψις και βάσανος δεν θα τους εγγίση, χωρίς ο Θεός να το επιτρέψει. Στα μάτια των αφρόνων ο θάνατός τους θεωρήθηκε ως αφανισμός και μηδένισις και η έξοδός τους από τον κόσμο αυτό ως οδύνη και τιμωρία• η αναχώρησίς τους από την ζωή αυτή ως όλεθρος και απώλεια. Εκείνοι όμως υπάρχουν και ζουν εν ειρήνη.)

Ο καλός Θεός αφού τον δοκίμασε «ως χρυσόν εν χωνευτηρίω» τον κάλεσε κοντά του.

Αδερφέ, τώρα διακονείς και κοσμείς τα αναλόγια της άνω Ιερουσαλήμ, εκεί που δε θα πάψεις ποτέ να ψάλεις: » Πάσα πνοή αινεσάτω τον Κύριον…»

Σου ευχόμαστε καλό Παράδεισο και καλή Ανάσταση.»

Ο Πρόεδρος
Χρήστος Κυριακίδης

Δελτίο τύπου Πολυανείου Ωδείου

Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017, το Πολυάνειο Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Κιλκίς θα είναι κλειστό, λόγω της απώλειας του συναδέλφου μας καθηγητή βυζαντινής μουσικής Δημοσθένη Κουσκούκη.

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί στις 12.00 π.μ. το μεσημέρι στην εκκλησία Ζωοδόχου Πηγής του χωριού Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονίκης.