Αναφαίρετο δικαίωμα η επιστολική ψήφος

Πολιτική /

Πολύς λόγος γίνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. Οι πολιτες του εξωτερικού δεν είναι πολιτες δευτερης κατηγοριας.
Από το 2001 συγκεκριμένα, οι απόδημοι Έλληνες περιμένουν να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο, στις ελληνικές βουλευτικές εκλογές, από τις χώρες όπου ζουν. Η κυβέρνηση όμως προσπαθησε να “παίξει κατενάτσιο”, ώστε το θέμα να ρυθμιστεί τελικώς από την επόμενη Βουλή.

Κάποια ζητήματα οφειλουν να αντιμετωπιστουν εκτός του τρέχοντος πολιτικού κύκλου και της αντιπαράθεσης μεταξύ κυβερνήσεως και αντιπολίτευσης. Στη Ελλάδα γεννήθηκε η δημοκρατία και είμαστε η μόνη χώρα που δεν υποστηρίζει τη δημοκρατία, αποκλείοντας Έλληνες πολίτες από τις εκλογές. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε έλληνα που έχει τις ρίζες του στην Ελλάδα και που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα του για να αναζητήσει μια λύση ανάγκης στο εξωτερικό να μπορεί να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα. Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να του αφαιρέσουμε ένα πολιτικά αναφαίρετο δικαίωμα όπως είναι το καθολικό δικαίωμα της ψήφου.

Το κίνημα αλλαγής θεωρεί απόλυτη προτεραιότητα να ρυθμιστεί η δυνατότητα να ψηφίζουν οι ομογενείς στον τόπο κατοικίας τους. Μόνο σε Ελλάδα κι άλλες 8 δημοκρατίες δεν ψηφιζαν οι ομογενείς. Σχεδόν σε όλες τις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες της υφηλίου, οι ομογενείς ψηφίζουν στις χώρες που ζουν. Ακόμη και στην Τουρκία ή τη Βόρεια Μακεδονία. Μόνο εννέα χώρες δεν το εφαρμόζουν. Δυστυχώς, ανάμεσά τους βρισκόταν και η Ελλάδα…
Σκοπός κάθε ευνομούμενου δημοκρατικού κράτους δεν είναι να αποστερήσει τα πολιτικά δικαίωμα των πολιτών της αλλά να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια με σκοπό να τονώσει την ελληνικότητα όσων αποχώρησαν από την ελληνική επικράτεια αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο.
Τα αυξημένα ποσοστά του κινήματος αλλαγής στους Έλληνες του εξωτερικού αποτύπωσαν ευκρινώς ότι οι πολίτες συνειδητοποίησαν την ανάγκη αλλαγής και ανάθεσης της ηγεσίας σε ένα πρόσωπο όπως της κυρίας Γεννηματά, με ήθος, αρχές, πρόγραμμα και σταθερότητα.
Με την Ελλάδα δεν παίζουμε…

*Υποψήφιας βουλεύτριας του Κινήματος Αλλαγής Κιλκίς

Περισσότερα

Ο υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης Γ. Γεωργαντάς στις εκδηλώσεις του Μακεδονικού Αγώνα στη Θεσσαλονίκη

O υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης και βουλευτής νομού Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς, εκπροσώπησε, την Κυριακή 13.10.19 τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και την […]

Δείτε ακόμα