Η ανεξαρτητοποίηση του Κώστα Παπακώστα «άναψε φωτιές» στο δημοτικό συμβούλιο (Βίντεο)

Ειδήσεις Video /

«Φωτιά» στο δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς «άναψε» η πρόσφατη ανεξαρτητοποίηση του δημοτικού συμβούλου Κώστα Παπακώστα από τον συνδυασμό «Δήμος ΑΞΙΩΝ» της μείζονος μειοψηφίας, με επικεφαλής τον Παύλο Τονικίδη.

Έτσι, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Δευτέρας 11.11.19, ο κ.Τονικίδης χαρακτήρισε ως «ατυχή» την δήλωση ανεξαρτητοποίησης του κ.Παπακώστα, τονίζοντας ότι αυτός δεν τήρησε ούτε την στοιχειώδη δεοντολογία να την καταθέσει στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, όπως επιβάλλεται, παρά την διοχέτευσε στα μέσα ενημέρωση».

«Είπε», συνέχισε ο κ.Τονικίδης, «οτι νοιάζεται για τους δημότες. Εμείς θα αποδείξουμε ότι νοιαζόμαστε περισσότερο γι΄αυτούς, και μάλιστα από θέση ισχύος. Ωστόσο, συνεχίζω να σέβομαι τον Κώστα, διότι δεν κρίνω το πρόσωπο, αλλά τις πράξεις».

Πάντως, ο κ.Τονικίδης άφησε την «αιχμή», περί…. «φλέρτ» του κ.Παπακώστα με την προηγούμενη διοίκηση του δήμου, πριν ενταχθεί στον συνδυσμό «Δήμος ΑΞΙΩΝ», ενώ εξ ίσου «αιχμηρός» ήταν και ο επίλογος της αναφοράς του:

«Είθε να μην έλθει στιγμή να μετανοήσει ο Κώστας γι΄αυτήν την απόφασή του».

Απαντώντας, ο κ.Παπακώστας είπε, μεταξύ άλλων, ότι οι κάτοικοι του πρώην δήμου Δοϊράνης, «ήταν ξεχασμένοι» και η περιοχή «αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα».

«Όταν ήμουν εκεί τοπικός ή δημοτικός σύμβουλος, συνεχώς από το 1994 δρομολογήθηκαν διαδικασίες για την επίλυση των προβλημάτων, και αφιέρωσα την ζωή μου σ΄αυτόν τον σκοπό. Γι΄αυτό δεν δίνω το δικαίωμα σε κανένα να κρίνει τις όποιες αποφάσεις και επιλογές μου με οποιοδήποτε άλλο κριτήριο εκτός από αυτό».

Ανταπέδωσε δε τις «αιχμές» στον κ.Τονικίδη λέγοντας, ότι δεν εξελέγη στην δημοτική ενότητα Κιλκίς, επειδή ο επικεφαλής του συνδυασμού επέλεξε να καταλάβει την έδρα σ΄αυτήν.

Η τοποθέτηση του κ.Παπακώστα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από όλα τα στελέχη του συνδυασμού της μείζονος μειοψηφίας, και ειδικότερα «έκρηξη» των Βασίλη Καραμπίδη και Κώστα Ζώτου, ου επετέθησαν φραστικώς κατά του κ.Παπακώστα, καταλογίζοντάς του καιροσκοπισμό.

Με αφορμή την ανεξαρτητοποίηση του κ.Παπακώστα, ο δήμαρχος Δημήτρης Κυριακίδης επεσήμανε την αναγκαιότητα νέας πρόβλεψης δεδομένων για τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους στον υπό αναθεώρησιν κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου.

Περισσότερα
ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ

Γυμνάσιο Αξιούπολης: «Μπλόκο γονέων στην απόφαση να το ορίσουν ως μοναδικό σχολείο για μαθητές τρίτων χωρών»

Mάσκες προσώπου, αποστάσεις μεταξύ των και αντισηπτικά υγρά απολύμανσης των χεριών οι σημερινοί πρωταγωνιστές του εφετινού Αγιασμού γιά την λόγω […]

Δείτε ακόμα

Παθόντες

Ανάμεσα σε αυτούς, οι οποίοι έλαβαν μέρος στην κοινή σύσκεψη της Δευτέρας στο διοικητήριο γιά το θέμα με τους δασικούς […]