Άλυτο το πρόβλημα μεταφοράς μαθητών των άγονων δρομολογίων

Πολιτική /

Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις μετακινήσεις μαθητών του δημοτικού από τα χωριά του Ομαλού και του Πενταλόφου στην Γουμένισσα, όπου και φοιτούν, συζητήθηκε την Δευτέρα 8.5.17 στην περιφερειακή ενότητα παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη και με την συμμετοχή της Ελενης Δούμου, αντιδημάρχου, δημοτικής ενότητας Γουμένισσας, και του διευθυντή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αριστείδη Παπαδόπουλου.

Αυτό, που ουσιαστικώς προέκυψε ειναι, ότι εάν δεν υπάρξουν αλλαγές στα προβλεπόμενα από την πρόσφατη κοινή υπουργική απόφαση γιά την μεταφορά των μαθητών, θα ανακύψουν προβλήματα όχι μόνον στο συγκεκριμένο αλλά και σε ένδεκα ακόμη «άγονα» δρομολόγια στην περιφερειακή μας ενότητα εν όψει της επομενης σχολικής χρονιάς, γιά τα οποία δεν έχει εκφρασθεί ενδιαφέρον από ιδιώτες στην σχετική προκήρυξη-πρόσκληση ενδιαφέροντος.

Εν τω μεταξύ το πρόβλημα γιά τους μαθητές των Ομαλού και Πενταλόφου παραμένει άλυτο, καθώς η μεταφορά τους στο σχολείο πραγματοποιείται απο τους γονείς τους, και όχι πάντοτε γιά όλους.

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με την έκθεση της διεύθυνσης εσωτερικής λειτουργιας και οικονομικού της περιφερειακής ενότητάς μας έχουν κηρυχθεί ως «άγονα» τα κατωτέρω δρομολόγια:

Μεταμόρφωση-Ποντοηράκλεια (ΔΣ)-Πλατανιά (γυμνάσιο)

Πλαγιά-Φανός-Αξιούπολης (ΔΣ, μόνον επιστροφή)

Μάνδρες-Γαλλικός (ΔΣ, μόνον επιστροφή)

Τέρπυλλος-Ευκαρπία (ΔΣ, μόνον επιστροφή)

Αξιοχώρι-Ασπρος (ΔΣ, μόνον επιστροφή)

Δοϊράνη-Δροσάτο (νηπιαγωγείο-ΔΣ)

Ανθόφυτο-Ν.Αγιονέρι (νηπιαγωγείο)

Ομαλό-Πεντάλοφος-Γουμένισσα (1ο ΔΣ)