Πρωταθλητής Ελλάδος παμπαίδων α’ ο Αλέξανδρος Αλέρου του ΓΑΣΚ στον δρόμο 600μ.

Αθλητισμός /

Με ένα χρυσό μετάλλιο , μία τέταρτη και μια δέκατη θέση , και συμμετοχή σε δύο τελικούς γύρισαν από την Καβάλα και το πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων α’ και παγκορασίδων α’ οι «μικροί» του τμήματος στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς.

Με αποστολή οκτώ στελεχών και διπλάσιους σε αριθμό γονείς και φίλους που βρέθηκαν το σαββατοκύριακο στο εθνικό στάδιο “Ανθή Καραγιάννη” η νέα γενιά του συλλόγου έδειξε πως υπάρχει μέλλον στον σύλλογο και επιβραβεύτηκε ο τρόπος δουλειάς που έχει σχεδιαστεί εδώ και χρόνια.

Ο 15χρονος Αλέξανδρος Αλέρου, επιβεβαίωσε το ταλέντο αλλά και τα προγνωστικά του καλύτερου φέτος στην Ελλάδα στην κατηγορία του και αναδείχτηκε , μετά από μία ακόμη εξαιρετική εμφάνιση, «χρυσός» πανελληνιονίκης στον δρομο 600 μ με 1’25»83 σημειώνοντας νέα ατομική επίδοση έναντι 1’25»88 της προηγούμενης και έδειξε ότι το μέλλον στις ημιαντοχές του ανήκει δικαιωματικά εφ’ όσον συνεχίσει να δουλεύει το ίδιο σοβαρά τα επόμενα χρόνια .

Την τέταρτη θέση στο άλμα εις ύψος, παρά το πρόβλημα τραυματισμού του, κατέκτησε ο Έρλι Μπουζντρα . Ο εξαιρετικά ταλαντούχος άλτης του ΓΑΣ Κιλκίς σημείωσε 1,64 μ στην πρώτη εμφάνισή του σε πανελλήνιο πρωτάθλημα.
Ωστόσο η απειρία του και ο εξαιρετικά μικρός χρόνος ενασχόλησης του με το αγώνισμα, του στέρησαν ένα βέβαιο μετάλλιο. Απέδειξε ωστόσο με την εμφάνισή του, ότι πρόκειται για μεγάλο ταλέντο που αν γυμναστεί συστηματικά θα διαπρέψει στο μέλλον.
ΦΑΡΜΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Την δέκατη θέση με 45»61 στον δρόμο 300 μ κατέκτησε η Παναγιώτα Φαρμάκη. Η 13χρονη αθλήτρια του ΓΑΣΚ, «προδόθηκε» από το άγχος του φαβορί και από την απειρία της σε μεγάλους αγώνες και ουσιαστικώς αδίκησε τον εαυτό της! Ωστόσο, είναι βέβαιο πως πρόκειται για μία πολύ ταλαντούχα αθλήτρια που δουλεύει συστηματικά και είναι θέμα χρόνου και εμπειριών οι μεγάλες διακρίσεις στο άμεσο μέλλον.
ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ ΓΑΣΚ
Την 24η θέση κατέλαβε η σκυταλοδρομία 4Χ80μ. των παγκορασίδων με επίδοση 44»23. Η πολύ νεανική ομάδα που αγωνίστηκε με την Βικτόρια Κυριάκου , τις 14χρονες Παναγιώτα Φαρμάκη και Μαρία Ντουμανίδου και την 13χρονη Στέλα Παρασκευά , έδειξε πολύ καλά στοιχεία και διάθεση και αν είχαν γίνει λίγο καλύτερα οι αλλαγές θα μπορούσε να είναι πολύ πιο ψηλά στην κατάταξη.

Τέλος στην 16η θέση με 2’54»95 κατετάγη η σκυταλοδρομία 4Χ300 μ των παμπαίδων α’ του συλλόγου που αγωνίστηκε με του Χαρίλαο Παπαδόπουλο, Γιώργο Αλπανίδη , Ερλι Μπουζντρα και Αλεξ Αλέρου .

Με την ολοκλήρωση των αγώνων ο προπονητής του ΓΑΣΚ Κώστας Μηναρετζής δήλωσε: “Τελικά μέσα από τα πανελλήνια πρωταθλήματα των μικροτέρων κατηγοριών είχαμε ακόμη μία ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε ότι διάθεση και προσπάθεια χρειάζεται, όλα τα άλλα ακολουθούν. Δε χρειάζεται να κάνουν «παγκόσμιο ρεκόρ» τα παιδιά για να έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε πανελλήνιους αγώνες. Με αυτό το σκεπτικό ο σύλλογος βαδίζει όλα τα χρόνια της ύπαρξης του και με αυτό το σκεπτικό θα συνεχίσει. Από την πλευρά του ΓΑΣ Κιλκίς δόθηκε η ευκαιρία, και δηλώσαμε ομάδες 4Χ80 στα κορίτσια όσο και 4Χ300 στα αγόρια. Με τη βοήθεια των προπονητών μας οι ομάδες ετοιμάστηκαν και εκπροσώπησαν το σύλλογο με τον καλύτερο τρόπο. Σε ατομικό επίπεδο, πέρα από το χρυσό μετάλλιο του Αλέρου και την τέταρτη θέση του Ερλι είναι αλήθεια πως μας στενοχώρησε η εμφάνιση της Φαρμάκη που έχει τεράστιες δυνατότητες . Όμως έτσι είναι ο αθλητισμός και είναι βέβαιο πως η μικρή μας θα πετύχει μεγάλα πράγματα στο μέλλον . Για μας το κυριότερο ήταν κοντά μας οι παλιοί πρωταθλητές και προπονητές Τάσος Λουνής & Εφη Γιάγκογλου στο στάδιο για να βοηθήσουν και να στηρίξουν τα παιδιά και πως η Καβάλα γέμισε με γονείς και φίλους των παιδιών και του ΓΑΣ Κιλκίς που ήρθαν μαζί μας για να ενθαρρύνουν τους μικρούς μας αθλητές και αθλήτριες. Για τη φιλοσοφία των ανθρώπων του ΓΑΣ Κιλκίς και μόνο που τα παιδιά μας κατάφεραν να γεμίσουν μία κερκίδα από γονείς και φίλους μας κάνει διπλά υπερήφανους. Εύγε στα παιδιά, μπράβο στους προπονητές συγχαρητήρια στους γονείς και φίλους. Με τέτοιους γονείς ότι θέση και να έχουμε στην τελική κατάταξη εμείς θα είμαστε πάντα νικητές».