Ο Αλέκος Νικολαϊδης νέος πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Παιονίας

ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΑΛΕΚΟΣ

Παραιτήθηκε από πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Παιονίας ο μέχρι πρότινος πρώτος πρόεδρός της μετά την ΕΑΣ Αξιούπολης εποχής ο Παναγιώτης Μπαδάκης.

Καθήκοντα προέδρου ανέλαβε ένας από τα γηραιότερα αγροτοσυνδικαλιστά στελέχη του νομού μας ο Φιλυριώτης στην καταγωγή Αλέκος Νικολαϊδης, που είχε διατελέσει στο παρελθόν και μάλιστα δύο φορές, πρόεδρος της ΕΑΣ Αξιούπολης.

Δεν έχουν γίνει γνωστοί ακόμη οι λόγοι της παραίτησης του κ. Μπαδάκη, όμως, τα «σύννεφα» γύρω από τα του συνεταιρισμού είχαν μαζευτεί «πυκνά και μαύρα» το τελευταίο διάστημα ενώ οι φήμες, ότι υπήρχαν και περαιτέρω «σκιές» κυκλοφορούσαν πολύ εσχάτως στους διαδρόμους των εγκαταστάσεων του συνεταιρισμού αλλά και έξω από αυτές.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι πριν από λίγο διάστημα τρεις πρώην πρόεδροι της ΕΑΣ Αξιούπολης οι κκ Ελευθεριάδης, Συμεωνίδης και Τσιμερίκας βρέθηκαν αντιμέτωποι με καταλογισμούς και κατασχέσεις χρηματικών ποσών από προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, καθώς υπήρξαν προβλήματα καταβολής ρυθμισμένων αλλά και τρεχουσών οφειλών στο ΙΚΑ.

Οπως είναι φυσικό οι εξελίξεις έχουν θορυβήσει και τους εργαζόμενους στον συνεταιρισμό προς τους οποίους οφείλονται δεδουλευμένα.

Μάλιστα πριν λίγο καιρό ήταν σύμφωνα με τις πληροφορίες μας έτοιμοι να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας αλλά έκαναν πίσω την τελευταία κυριολεκτικώς στιγμής λαμβάνοντας έναντι των οφειλομένων αλλά εν όψει της περιόδου υποβολής των δηλώσεων του ΟΣΔΕ, που παραδοσιακά φέρνει χρήματα στα ταμεία του συνεταιρισμού.

Θυμίζουμε, ότι τα τελευταία χρόνια ο αγροτικός φορέας είτε υπό την μορφή της ένωσης είτε του συνεταιρισμού αντιμετώπισε αρκετά προβληματα σε επίπεδο διοίκησης, καθώς μετά την αποχώρηση του Λάζαρου Ελευθεριάδη από την προεδρεία του, γιά διαφόρους λόγους και αιτίες, οι εκάστοτε πρόεδροι είχαν βραχύβια θητεία.