Αλέκος Αναστασιάδης, ένα υπόδειγμα δικαιοσύνης και ανθρωπιάς

Κοινωνία /

Γράφει ο Ιωάννης Καμπούρης*
Με μεγάλη οδύνη αποχαιρετήσαμε έναν αγαπημένο φίλο, τον Αλέκο Αναστασιάδη από την Μεγάλη Βρύση Κιλκίς. Έναν έντιμο, πάγκαλο και άξιο άνθρωπο, μαχητικό και δυναμικό αγωνιστή της ζωής.

Ο εκλεκτός φίλος μας υπήρξε σύμβολο εναρέτου ανθρώπου. Υπόδειγμα δικαιοσύνης και άνθρωπος, ιδιότητες, που όλο και λιγότερο συναντώνται στην εποχή μας. Η αδάμαστη εργατικότητά του, η χαλύβδινη θέλησή του, η λεβεντιά και η αντοχή του άφησαν εποχή.

Βίωσε την ζωή του χωρίς κακίες, γεμάτος τρυφερότητα και καλοσύνη, ενάρετος, πάντα με τον καλό λόγο, με διάθεση για προσφορά. Εξαίρετος οικογενειάρχης και πατέρας δύο παιδιών. Εμείς, που ζυμωθήκαμε μαζί του, θα τον θυμόμαστε για την μεγάλη του καρδιά.

Μας έδωσε μαθήματα αλτρουϊσμού. Η ψυχή του ήταν καμωμένη για την αρετή.

Ο Αλέκος, εκτός από υπάλληλος του ΟΣΕ και ασφαλιστικός σύμβουλος στην ΑΤΕ «Ασφαλιστική», έχει καταγράψει μια πορεία, που την χαρακτηρίζει πολύ μεγάλη κοινωνική δράση.

Ήταν μέλος του επαγγελματικού επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης από το 1996 και από το 2006. Εκλεγόταν συνεχώς μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο, στο οποίο προσέφερε πολλά.

Πρώην αθλητής της ΧΑΝΘ με πολλές διακρίσεις στο άθλημα της ελευθέρας και ελληνορωμαϊκής πάλης και διεθνής διαιτητής-κριτής στους αγώνες πάλης.

Ήταν πρόεδρος του συνδέσμου τραυματιών και εφέδρων πολεμιστών νομού Θεσσαλονίκης, έως και την ημέρα που μας άφησε.

Εξελέγη για δύο συνεχείς τετραετίες δημοτικός σύμβουλος Αγίου Παύλου και Ευαγγελίστριας, όπου διετέλεσε και αντιδήμαρχος. Εκεί ανέπτυξε ευρύτατη κοινωνική δράση, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η αγάπη που εισέπραξε από τους δημότες. Ήταν ο άνθρωπός τους, ο φίλος τους, ο εκπρόσωπός τους και, πάνω από όλα, αποδέκτης των πάσης φύσεως προβλημάτων που αντιμετώπιζαν. Σε όλους είχε κάτι να δώσει από το περίσσευμα της αγάπης του!

Τον Αλέκο θα τον θυμόμαστε σαν ξεχωριστό άνθρωπο, που θα μας λείψει η ευγένειά του. Ο θεός να τον κατατάξει στα φωτεινά βασίλεια της αιώνιας ζωής, εκεί όπου του ανήκει.
Απότιση φόρου τιμής στην αιώνια μνήμη του
*Οικονομολόγος

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Δεύτερη θητεία

Τέτοια εποχή πριν από πέντε χρόνια ανακοίνωνει την πρόθεση του να διεκδικήσει την δημαρχία στον δήμο Παιονίας ο Χρήστος Γκουντενούδης. […]