Ακατανόητη η κωλυσιεργία στην αποπεράτωση έργων στο στάδιο

Πολιτική /

Ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Γιώργος Γεωργαντάς κατέθεσε στην Βουλή επίκαιρη ερώτηση προς τον υφυπουργό πολιτισμού και αθλητισμού με θέμα «Αδικαιολόγητη καθυστέρηση του υπουργείου στο αίτημα του Δήμου Κιλκίς για την ανάληψη του έργου συντήρησης και αναβάθμισης του εθνικού σταδίου Κιλκίς».

Στην ερώτησή του ο κ. Γεωργαντάς αναφέρει τα εξης:

« Η ολοκλήρωση του έργου «Ε.Σ. Κιλκίς Συντήρηση και Αναβάθμιση των Υφιστάμενων Κερκίδων» εκκρεμεί εδώ και αρκετά χρόνια με αποτέλεσμα το Εθνικό Στάδιο Κιλκίς να μη δίδεται σε πλήρη λειτουργία με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι μεγάλες ανάγκες για άθληση των νέων της περιοχής.

Η δυτική κερκίδα του σταδίου χαρακτηρίζεται ως εργοτάξιο και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί με αποτέλεσμα τη μεγάλη ταλαιπωρία των τοπικών ποδοσφαιρικών συλλόγων.

Ενώ υπήρχε από τις 14-1-14 μία απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού παράτασης της συμβατικής προθεσμίας του έργου και οι Κιλκισιώτες ανέμεναν την έναρξη των εργασιών, ο προηγούμενος Υφυπουργός Σταύρος Κοντονής αποφάσισε στις 4-12-15 την οριστική διακοπή των εργασιών του έργου (ΑΔΑ: 66ΝΞ4653Π4-ΨΚΕ).

Ο Δήμος Κιλκίς επιθυμώντας να υποκαταστήσει αυτός στην προκειμένη περίπτωση την απουσία της Κεντρικής Διοίκησης ζήτησε με επιστολή του στις 18-01-2016 να αναλάβει με δικές του δαπάνες την αποπεράτωση του έργου.

Την επιστολή αυτή ακολούθησαν και πολλές άλλες επιστολές και οχλήσεις προς τον αρμόδιο Υφυπουργό για την παράδοση του σχετικού φακέλου έτσι ώστε να έχει ο Δήμος Κιλκίς τη δυνατότητα να προβεί στην προκήρυξη των υπολειπόμενων εργασιών.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα κατά ένα τελείως αδικαιολόγητο τρόπο οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου δεν έχουν ικανοποιήσει το αίτημα αυτό. Η καθυστέρηση του αιτήματος αυτού εκθέτει τους υπεύθυνους και προσβάλει όλους τους Κιλκισιώτες.
Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

1) Γιατί καθυστερεί εδώ και 11 μήνες η ικανοποίηση του αιτήματος του Δήμου Κιλκίς;

2) Πότε θα ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες;»