Θρίαμβος της ανθρωπιάς και της δύναμης του αθλητισμού

Αθλητισμός /
Επιμέλεια Κώστας Ίντος

Επιμέλεια Κώστας Ίντος

Σε μία αναμετρηση παλαιμάχων γιά φιλανθρωπικό σκοπό, το τελευταίο που ενδιαφέρει ειναι ποιός νίκησε και ποιός έχασε.

Στο συγκινητικό συναπάντημα των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών στο δημοτικό στάδιο Γουμένισσας την Δευτέρα 26.9.16 μεγάλος και μοναδικός νικητής ήταν η ανθρωπιά και η δύναμη του αθλητισμού.

Η διεξαγωγή του αγώνα των παλαιμάχων του Πάικου Γουμένισσας ενισχυμένων με συνομήλικούς τους από τα γειτονικά σωματεία του Μακεδονικού Γρίβας και του Ηρακλή Κάρπης απέναντι στους παλαιμάχους της Θεσσαλονίκης κινητοποίησε την τοπική κοινωνία της επαρχίας Παιονίας και κατ’ επέκτασιν του νομού Κιλκίς.

Οι χιλιάδες λαχνοί έγιναν ανάρπαστοι, το πολυπόθητο ποσό συγκεντρώθηκε και ο νεαρός συνάνθρωπος, που δοκιμάζεται σκληρά από την επάρατο νόοσο τους τελευταίους 15 μηνες έχει το δικαίωμα στην ελπίδα.
ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΛΕΜΑΧΩΝ ΠΑΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ
«Προέχει να δείχνουμε ανά πάσαν στιγμή το κοινωνικό και φιλανθρωπικό μας πρόσωπο» τόνισε συγκινημένος ο αρχηγός των παλαιμάχων Θεσσαλονίκης ο Γιαννιτσιώτης Γιάννης Βένος, παλιός αμυντικός του Αρεως παραλαμβάνοντας τιμητικό έπαθλο γιά λογαριασμό των εκλεκτών φιλοξενουμένων από τα χέρια των τοπικών διοργανωτών.

Μεγάλη η προσέλευση γυναικών και παιδιών στην κερκίδα του δημοτικού σταδίου Γουμένισσα και φιλότιμη προσπάθεια από το διδακτικό προσωπικό του 2ου δημοτικού σχολείου Γουμένισσας, από τον σύλλογο γονέων του ίδιου σχολείου και από το ποδοσφαιρικό σωματείο του Πάικου να λειτουργήσουν όλα άψογα.

Κατά μία δεκαετία νεανικότερος ο μέσος όρος ηλικίας των γηπεδούχων, απέναντι στους εκλεκτούς προσκεκλημένους της συμπρωτεύουσας.

Επικεφαλής των παλαιμάχων της Θεσσαλονίκης ο πασίγνωστος διοικητικός παράγοντας Γιώργος Λυσαρίδης.

Προπονητικά καθήκοντα άσκησε ο Θανάσης Καλλιμάνης.
ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΛΕΜΑΧΩΝ ΠΑΙΚΟ ΒΕΝΟΣ
Την 18μελή αποστολή συγκροτούσαν οι Γιάννης Γκιτσιούδης, Γιάννης Βένος, Κώστας Δράμπης, Κώστας Ορφανός, Γιώργος Παπαμιχαήλ, Βασίλης Τραϊανόπουλος, Θέμης Καπουσούζης, Χρήστος Δαγιόγλου, Δημήτρης Σίτσας, Μιχάλης Ιορδανίδης, Ανδρέας Σταυρίδης, Χρήστος Παρασχάκης, Σάββας Κουγιουμτζίδης, Χρήστος Γιαννουκιδης, Ορέστης Αριστάδης, Λάκης Στυψιανός, Μίλτος Σουγιουλτζής και Στέλιος Κουκίδης.

Γιά τους φιλοξενουμένους οικοδεσπότες την 16άδα στελέχωσαν οι Γιώργος Βασιλειάδης, Θανάσης Ναλμπάντης, Γιώργος Λάμπρου, Δημήτρης Τίκας, Σούλης Τσεσμετζής, Σάκης Τσιγκάς, Στέλιος Τάτσης, Τάσος Βαλκάνης, Χρήστος Χατζημλάδης, Γιάννης Σανίδας, Μάκης Χαριτωνίδης, Γιάννης Τσόνογλου, Αγγελος Βούζας, Θόδωρος Ζώρας, Γιάννης Παπαλάμπρου, Κυριάκος Χαριτωνίδης.

Την διαιτητική τριάδα αποτελούσαν οι Θωμάς Τζούντας, Θόδωρος Χαραλαμπόπουλος και Λάζαρος Καραστογιάννης.

Πανέμορφα τα έξι τέρματα που σημειώθηκαν.

Οι παλαίμαχοι της Γουμένισσας στο α’ ημιχρόνιο πήραν προβάδισμα 2-0 με «εκτελεστές» τους Στέλιο Τάτση και Χρήστο Χατζημλάδη. Κατά το εν λόγω διάστημα ο Γιάννης Γκιτσιούδης ήταν η μορφή του αγώνα με τις σωτήριες και θεαματικές αποκρούσεις που πραγματοποίησε.

Στο μεγαλύτερο διάστημα του β’ ημιχρονίου οι παλαίμαχοι της Θεσσαλονίκης ανέκαμψαν εντυπωσιακά, έφεραν το παιχνίδι στο 2-2 με «εκτελεστές» τον Δημήτρη Σίτσα και τον Ορέστη Αριστάδη και έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες γιά να οριστικοποιήσουν την επικράτησή τους.
ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΛΕΜΑΧΩΝ ΠΑΙΚΟ
Στους παλαιμάχους της Γουμένισσας ανήκει ο επίλογος. Με «χρυσή» αλλαγή τον Αγγελο Βούζα που σημείωσε δύο προσωπικά τέρματα, διαμορφώθηκε το τελικό 4-2 γιά τους γηπεδούχους.

Ο «επίλογος» της όμορφης ποδοσφαιρικής εκδήλωσης «γράφτηκε» στο εστιατοριο του πασίγνωστου Γουμενισσιώτη Βαγγέλη Ζάικου στην κεντρική πλατεία του Πολυκάστρου.

Φίλος του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού ο κ. Ζάικος γιά πολλοστή φορά τα τελευταια χρόνια δεξιώθηκε τους φίλους του παλαιμάχους της Θεσσαλονίκης.