Στις 14 αντί στις 13 Φεβρουαρίου

Κιλκισιώτικες κουβεντούλες /

«Μήνας του έρωτα ο Φεβρουάριος» γιά «επώνυμο» αρχαιολογικό μουσείο της Μακεδονίας, εξ ου και η εκ μέρους του διοργάνωση σχετικών εκδηλώσεων.

Μόνο, που, από ό,τι φαίνεται και γιά τους ιθύνοντες αυτού του νευραλγικού γιά την Ιστορία και τον πολιτισμό μας τομέα κέντρισμα γιά την ανωτέρω πρωτοβουλία αποτελεί η φραγκολεβαντίνικη ημέρα εορτής του Αγίου Βαλεντίνου ή αλλιώς «παγκόσμια ημέρα των …ανθοπωλών, ζαχαροπλαστών, κοσμηματοπωλών και ιδιοκτητών καταστημάτων ειδικών δώρων (!) στις 14 Φεβρουαρίου, και όχι η ελληνορθόδοξη ημέρα εορτής των Ελλήνων Αγίων Ακύλα και Πρισκίλλης (ή Πρίσκιλλας) του ζεύγους-συμβόλου του έρωτα και της αγάπης, μιάν ημέρα νωρίτερα, στις 13 Φεβρουαρίου.

Κρίμα καθώς και τα αρχαιολογικά μουσεία ως φορείς διαφύλαξης ανεκτιμήτων ιστορικών και πολιτισμικών παραδόσεων του Ελληνισμού, θα μπορούσαν να συμβάλουν στην διάλυση μιάς ξενόφερτης πλάνης και την ανάδειξη μιάς αμιγώς ελληνικής ημέρας αφιερωμένης στην αγάπη και τον έρωτα.

Και οποία ειρωνία: Το όνομα Πρίσκιλλα σπανίζει στο ελληνικό ονοματολόγιο, εκεί που είναι συνηθέστατα στο αγγλοσαξωνικό.

Περισσότερα

Της …«σχολής Μπαλάσκα»!

Διοικητική ποινή τετράμηνης αργίας επέβαλε το αρμόδιο όργανο της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του […]

Από την φάρμα στο Κιλκίς

Στην πόλη του Κιλκίς εθεάθη το βράδυ της Πέμπτης σε γνωστό στέκι του πεζόδρομου της 25ης Μαρτίου απέναντι από τα […]

Δείτε ακόμα