Το «Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα» στηρίζει ο «Αγιος Τρύφων» Γουμένισσας

Κοινωνία /

Με την μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου που ήταν εντυπωσιακή, με επιτυχία στέφθηκε η καλοκαιρινή εκδήλωση του λαογραφικού πολιτιστικού συλλόγου «Αγίου Τρύφωνα» Γουμένισσας, για το «Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα».

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν τα έσοδα να διατεθούν στο «Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα» ορφανών και απόρων παιδιών, της γυναικείας ιεράς μονής Αγίας Τριάδος που βρίσκεται στο Μάτι Αττικής, δείχνοντας την έμπρακτη στήριξή τους μετά τις φωτιές που προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στο ίδρυμα.

Οι κυρίες απόλαυσαν το παγωτό τους ενώ για τους μικρούς φίλους είχε ζωγραφική προσώπου (face-painting).

Tο Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα είναι ένα από τα πιο μακρόβια ιδρύματα φροντίδας παιδιών στην Ελλάδα. Λειτουργεί από το 1967 και έχει προσφέρει φροντίδα, περίθαλψη και εκπαίδευση σε περισσότερα από 500 παιδιά, χωρίς την υποστήριξη του επίσημου κράτους ή της Εκκλησίας, χωρίς δημόσιες σχέσεις και τις παραδοσιακές οδούς της φιλανθρωπίας. Έχει επηρεαστεί από τις φωτιές της περιοχής άλλες δυο φορές. Η φονική φωτιά της Δευτέρας 23/7 δεν άφησε τίποτα όρθιο.

Ο πρόεδρος Αστέριος Τάτσης και το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου «Άγιος Τρύφων» ευχαριστούν τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα