Ο «Α.Τρύφων» Γουμένισσας στην «Βασιλίδα των πόλεων»

Κοινωνία /

Μιάν ονειρική εκδρομή στην «Βασιλίδα των πόλεων», την Κωνσταντινούπολη, πραγματοποίησε ο πολιτιστικός, μορφωτικός και λαογραφικός σύλλογος Γουμένισσας «Άγιος Τρύφων», από την Πέμπτη 31.10 έως και την Κυριακή 3.11.19.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:

«…Μέλη και φίλοι του συλλόγου την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019, ξεκίνησαν το ταξίδι τους με προορισμό την Πόλη, της οποίας η ιστορική μνήμη πλέει ακύμαντη στα νερά του Βόσπορου.

Μέσα σε τέσσερες ημέρες επισκέφτηκαν την ιστορική Αγία Σοφία, θαύμασαν τις κρεμαστές γέφυρες με την κρουαζιέρα στον Βόσπορο και απόλαυσαν παραδοσιακά ροφήματα και εδέσματα στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία Ταξίμ.

Επίσης, είχαν την ευκαιρία να αγοράσουν αναμνηστικά δώρα από την σκεπαστή αγορά «Καπαλή Καρσί», μια από τις μεγαλύτερες αγορές της Πόλης και να διασκεδάσουν σε παραδοσιακό μαγαζί με ζωντανή μουσική και χορό.

Επίσης επισκέφτηκαν το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Παναγία των Βλαχερνών. Μια όμορφη εκδρομή, που δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς το κέφι και την ζωντάνια των ταξιδιωτών αλλά και χωρίς το ταξιδιώτικο γραφείο του κ. Κριεζή, που φρόντισε για το πρόγραμμα και την ασφαλή μετακίνηση των μελών του συλλόγου».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα