Αγιασμός με ζητούμενο την μεταφορά των μαθητών στις σχολικές αίθουσες

Γενικά /
Γράφει ο Βαγγέλλης Αποστολίδης

Γράφει ο Βαγγέλλης Αποστολίδης

Ξεκινά την Δευτέρα η νέα σχολική χρονιά για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιφερειακής ενότητας μας, με το κουδούνι να ξανακτυπά μετά από τρείς περίπου μήνες σιγής.

Μία χρονιά που όπως είθισται θα ξεκινήσει με τον καθιερωμένο αγιασμό με όλα τα σχολικά βιβλία να περιμένουν στις σχολικές αιθουσες τους μαθητές, μαζί με τους περισσοτέρους εκ των δασκάλων και καθηγητών, καθώς και εφέτος παρά την γενικότερη καλή εικόνα στον νομό μας οι κενές θέσεις σε διδακτικό προσωπικό, κυρίως στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι αρκετές κυρίως σε Μαθηματικούς και Φιλολόγους.

Σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση όπου ζήτημα πιθανόν να προκύψει σε σχέση με τις θέσεις ειδικοτήτων στα ολοήμερα δημοτικά και στην κάλυψη των τμημάτων παράλληλης στήριξης και ένταξης τμημάτων, καθώς έχουν καλυφθεί όλες οι προβλεπόμενες θέσεις δασκάλων και νηπιαγωγών

Ιδιαίτερα προβλήματα δεν υπάρχουν σε ότι αφορά την σχολική στέγη. Και τούτο διότι πέραν των γνωστών εκκρεμοτήτων όπως του ειδικού σχολείου στην Γουμένισσα, που δεν θα λειτουργήσει και εφέτος καθώς δεν εχει ολοκληρωθεί η αναγκαία μετατροπή των σχετικών εγκαταστάσεων και του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς που θα ξεκινήσει και εφέτος φιλοξενούμενο σε τρεις διαφορετικές κτιριακές υποδομές, αναμένοντας να επωφεληθεί από την εξαγγελθείσα για τον Οκτώβριο μετεγκατάσταση του ΤΕΙ εχει διευθετηθεί προσωρινώςς το πρόβλημα ακαταλληλότητας του δημοτικού σχολείου Ευκαρπίας με την δημιουργία δυο σχολικών αιθουσών στο παραχωρηθέν από την τοπική ενορία της εκκλησίας στο παρακείμενο πνευματικό κέντρο.

Απ΄ ότι διαφαίνεται ζητούμενο θα παραμείνει για ορισμένες περιπτώσεις και εφέτος το ζήτημα της δωρεάν μεταφοράς όλων των μαθητών στις σχολικές αίθουσες.

Και τούτο διότι υπάρχουν άγονα δρομολόγια και είναι ορατός ο κίνδυνος, παρά τις προσπάθειες της αρμόδιας περιφερειακής διοίκησης, να επαναληφθούν φαινόμενα όπως αυτά στην περιοχή του Πενταλόφου και Ομαλού, όπου η μεταφορά των μαθητών μετά το Πάσχα στο 1ο δημοτικό σχολείο της Γουμένισσας πραγματοποιούνταν από τους γονείς των μαθητών.

Βεβαίως ασφαλέστερα συμπεράσματα θα εξαχθούν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς προϊόντος της λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Εύζωνας… στους Ευζώνους

Σύμφωνα με πληροφορίες μας έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό μιά προσπάθεια να επανδρώνεται με Εύζωνα φύλακα το φυλάκιο που […]

Αη Γιώργης ο ελευθερωτής

Απ’ ότι φάνηκε σήμερα (Παρασκευή) στην Γουμένισσα επ’ευκαιρία της λιτανείας της εικόνας της Παναγίας διευρύνθηκε ο κύκλος των διαμεσολαβητών για […]