Προσπάθεια συγκάλυψης περιστατικού σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο της εκπαίδευσης καταλογίζει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική /

«Προσπάθεια συγκάλυψης περιστατικού σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο της εκπαίδευσης;»
Αυτό το ερώτημα θέτουν προς τους υπουργούς παιδείας και θρησκευμάτων και εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων, 28 μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – «Προοδευτική Συμμαχία», με πρωτοβουλία της βουλεύτριας Κιλκίς και αναπληρώτριας τομεάρχισσας Δικαιοσύνης, αρμόδιας γιά θέματα ισότητας των φύλων, Ειρήνης – Ελένης Αγαθοπούλου και της βουλεύτριας Καβάλας Τάνιας Ελευθεριάδου.

Στην ερώτηση γίνεται αναφορά σε καταγγελία, που εστάλη σε βουλευτές και βουλεύτριες γιά ενδεχόμενη προσπάθεια συγκάλυψης σεξουαλικής παρενόχλησης, που υπέστη γυναίκα εκπαιδευτικός από υψηλόβαθμο στέλεχος εκπαίδευσης στην περιοχή της Καβάλας. Συγκεκριμένα, ενώ κατά τον καταγγέλλοντα σύζυγο της εκπαιδευτικού έχουν κατατεθεί αποδεικτικά στοιχεία γιά την συνεχή σε έκταση και βάθος χρόνου παραβατική συμπεριφορά προς την εκπαιδευτικό, η υπουργός παιδείας υπέγραψε απόφαση, σύμφωνα με την οποία η υπόθεση έχει τεθεί στο αρχείο «ελλείψει στοιχείων».

Όπως αναφέρεται στην ερώτηση, με βάση τις καταγγελίες, ο εγκαλούμενος διευθυντής εκπαίδευσης Καβάλας παραμένει στην θέση του επί σειρά ετών ισχυριζόμενος ότι δεν μπορεί κανείς να τον «κουνήσει», λόγω των στενών του σχέσεων με πολιτικά πρόσωπα.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο σημειώνονται και τα εξής:

« … Επειδή η προσπάθεια συγκάλυψης σεξουαλικής παρενόχλησης λειτουργεί αποτρεπτικά ως προς την δυνατότητα καταγγελιών και εις βάρος των γυναικών οι οποίες την υφίστανται, οι βουλευτές και οι βουλεύτριες, με την ερώτησή τους, θέτουν το ζήτημα της σε βάθος διερεύνησης της υπόθεσης, αν υπήρξε πράγματι προσπάθεια συγκάλυψης, και γιατί η υπόθεση ετέθη στο αρχείο, αν και υπήρξε κατάθεση αποδεικτικών στοιχείων.

Επίσης, ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί γιά το τι μέτρα προτίθενται να λάβουν για την αποτροπή ανάλογων περιστατικών στο μέλλον».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα