Ε.Αγαθοπούλου: «Και με τα σχολικά γεύματα η κυβέρνηση «παίζει… παιχνίδια» στις πλάτες γονέων και μαθητών!»

Πολιτική /

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, με αφορμή τις πρόσφατες ανακοινώσεις για το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων και της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου γι’ αυτό, ειδικότερα δε στον νομό, εξαπέλυσε η βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ – «Προοδευτική Συμμαχία» Ειρήνη – Ελένη Αγαθοπούλου.

Στην σχετική έγγραφη δήλωσή της η κ.Αγαθοπούλου αναφέρει τα εξής:

«Γιά άλλη μια χρονιά γινόμαστε θεατές ενός «σήριαλ», που εξελίσσεται γύρω από το θέμα των σχολικών γευμάτων, που ο ΣΥΡΙΖΑ θέσπισε κατά την περίοδο της διακυβέρνησής του, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και στόχο, κάποια χρόνια μετά όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των δημοτικών σχολείων της χώρας να λαμβάνουν ζεστά γεύματα στο σχολείο τους.

Σήμερα, το πρόγραμμα αυτό όχι μόνο δεν έχει επεκταθεί σε όλα τα σχολεία της χώρας ως ώφειλε, αλλά βλέπουμε, ότι, παρά τις επικοινωνιακές «κορώνες της κυβέρνησης, κινδυνεύει γιά άλλη μία χρονιά να μην εφαρμοσθεί σε κανένα σχολείο της χώρας!

Βιάστηκαν κάποιοι να θριαμβολογήσουν ότι η περιφερειακή ενότητα Κιλκίς εντάσσεται φέτος στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων, «μετά από δικές τους ενέργειες». Κανείς, βεβαίως, από αυτούς δεν έδωσε εξηγήσεις, γιατί όλη η περιοχή της Παιονίας έμεινε εκτός προγράμματος – άραγε, διαφέρει τόσο πολύ σε κοινωνικοοικονομικά κριτήρια από τον δήμο Κιλκίς, που της στέρησαν τη συμμετοχή της ή είναι άλλος ένας κακός σχεδιασμός των υπευθύνων;

Επίσης, κανένας κυβερνητικός παράγοντας, τοπικός ή μη, δεν έχει μπει ακόμη στον κόπο να σχολιάσει δημοσιεύματα της προηγούμενης εβδομάδας, που μιλούν για ακύρωση όλου του διαγωνισμού, με συνέπεια το πρόγραμμα να κινδυνεύει να μην εφαρμοστεί καθόλου αυτήν την χρονιά ή να καθυστερήσει δραματικά σε όλη την Ελλάδα. Αναφέρομαι στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με ημερομηνία 13/10/21, η οποία μιλά ξεκάθαρα για «όρο του διαγωνισμού, που τίθεται για πρώτη φορά σε σχετική διακήρυξη και είναι αντίθετος στις αρχές της διαφάνειας, της ίσης μεταχείρισης και της αναλογικότητας […] και προδιαγράφει την συγκέντρωση του συντριπτικά μεγαλύτερου μέρους του συμβατικού αντικειμένου στους ισχυρότερους δραστηριοποιούμενους στον χώρο οικονομικούς φορείς και τον αναπόφευκτο περιορισμό και σταδιακό αποκλεισμό των μικροτέρων […]

Γιά τους λόγους αυτούς αναβάλλεται η έκδοση οριστικής Πράξης ως προς τη νομιμότητα και τα υποβληθέντα προς έλεγχο σχέδια συμβάσεων μεταξύ του ΟΠΕΚΑ και των αναδόχων».

Σε απλά ελληνικά, τις μεθοδεύσεις τις κυβέρνησης γιά την κατεύθυνση δημοσίου χρήματος σε λίγους και εκλεκτούς την πληρώνουν και στο θέμα των σχολικών γευμάτων οι πολίτες. Μαθητές και γονείς, και μάλιστα χαμηλών εισοδημάτων, που γιά ακόμη μία φορά, ανήμποροι να αντιδράσουν, βλέπουν την κυβέρνηση να «παίζει παιχνίδια» στην πλάτη τους.
Ως πότε;».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα