«Γιά τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία η κυβέρνηση εξασφαλίζει μισθούς … πείνας, συνθήκες … γαλέρας!»

Πολιτική /

Συζητήθηκε στην Βουλή επίκαιρη ερώτηση της αναπληρώτριας τομεάρχου Δικαιοσύνης του ΖΥΡΙΖΑ – «Προοδευτική Συμμαχία», βουλεύτριας Κιλκίς Ειρήνης– μεΕλένης Αγαθοπούλου, με θέμα την παράταση των ατομικών συμβάσεων εργασίας των καθαριστριών του νοσοκομείου Κιλκίς τουλάχιστον έως το τέλος του 2021.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

« … Η Ε.-Ε. Αγαθοπούλου τόνισε από την αρχή, ότι η επιλογή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει σε ατομικές συμβάσεις εργασίας έναντι των εργολάβων σε όλα τα νοσοκομεία δεν ήταν ούτε εύκολη ούτε ανώδυνη. Ήταν, όμως, μία πολιτική επιλογή με ιδεολογικό πρόσημο και, όπως φαίνεται, εντελώς αντίθετη με την πολιτική και τις στοχεύσεις της σημερινής κυβέρνησης.

Τόνισε χαρακτηριστικώς: «Αυτή η απόφαση δεν αφορά μόνο στους δώδεκα εργαζόμενους του νοσοκομείου Κιλκίς, αλλά σε όλους αυτούς, που με την πολιτική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ είδαν να αυξάνονται οι μισθοί τους και να αποκτούν εργασιακά δικαιώματα. Ήταν μία «μάχη» με καθαρό ιδεολογικό πρόσημο υπέρ των εργαζομένων. […] Είναι μία μεταρρύθμιση, που δεν μετανιώνουμε γι’ αυτήν».

Στην συνέχεια, ζήτησε από τον υφυπουργό υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη να λάβει σαφή θέση, κάτι που δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής, υπερασπιζόμενος το υποτιθέμενο αυτοδιοίκητο των νοσοκομείων. «[…]Δεν μπορείς να είσαι και με τον εργολάβο και με τον εργαζόμενο, όπως δηλώνουν οι μέχρι σήμερα κινήσεις σας – φέρατε τροπολογία για την παράταση των ατομικών συμβάσεων, αλλά από την άλλη δίνετε και την δυνατότητα στις διοικήσεις να συνάψουν σύμβαση με συνεργεία».

Στην δευτερολογία της, και καθώς δεν είχε λάβει καμμία σαφή απάντηση η κ.Αγαθοπούλου ρώτησε: « … Το ένα και μοναδικό ερώτημα, που σας θέτω γιά την δευτερολογία σας, είναι εάν προτιμάτε οι εργαζόμενοι αυτοί να δουλέψουν με αξιοπρεπείς μισθούς υπό αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας ή στο κάτεργο κάποιου εργολάβου».

Δυστυχώς, η απάντηση του κ. Κοντοζαμάνη ήταν γιά άλλη μια φορά αόριστη, «πετώντας το μπαλλάκι» στην διοίκηση του νοσοκομείου.

Η ηγεσία του υπουργείου υγείας, με τις ευλογίες του κ. Μητσοτάκη, επιλέγει να βάλει ξανά τους εργολάβους στα νοσοκομεία, εξασφαλίζοντας μισθούς πείνας και συνθήκες γαλέρας στις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους».-

Περισσότερα

ΠΑΜΕ: Έλεγχος του τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς σε μέλη ανήμερα της πανελλαδικής απεργίας

Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, μέλη του Σωματείου Εργαζομένων στις επιχειρήσεις παραγωγής επισιτιστικών προϊόντων Κ.Μακεδονίας, του Συνδικάτου Μετάλλου Κ. Μακεδονίας, […]

Δείτε ακόμα