Αφήστε μας να εξελιχθούμε

Αρθρογραφία /
Πορεία για τα δικαιώματα των μαύρων

Δεν τίθεται αμφισβήτησης πως το ανθρώπινο είδος έχει, αυτό που λέμε «στο DNA του», την εξέλιξη. Θέλει να  κάνει βήματα μπροστά, να υλοποιεί όνειρα και να πετυχαίνει στόχους, να εξελίσσεται μέσα από τη δημιουργικότητα και την εφεύρεση. Να ανακαλύπτει νέους ορίζοντες και να τους ερευνά και  έτσι μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία να γίνεται καλύτερο. Ίσως είμαστε το μοναδικό είδος που εξελίσσεται σε  αυτόν τον πλανήτη τόσο γρήγορα.

Σαφώς, όπως στα περισσότερα πράγματα σε τούτο τον κόσμο έτσι και στην παραπάνω άποψη υπάρχουν εξαιρέσεις. Γιατί βλέπετε υπάρχουν κι εκείνοι οι άνθρωποι που δεν εξελίσσονται τόσο. Είτε από φόβο, είτε από ασφάλεια, είτε επειδή απλά δεν θέλουν, δεν θα μείνω σε αυτό. Κουβαλάνε στερεότυπα. Αρνούνται κάθε αλλαγή που συμβαίνει στον πλανήτη αυτόν απλά και μόνο γιατί αυτοί «έτσι μάθανε». Τέτοιες συμπεριφορές αποτελούν οι ρατσιστικές συμπεριφορές, το να μισείς δηλαδή κάτι που τυχαία δεν είσαι, το να μιλάμε για φεμινισμό και γενικά να παλεύουμε για κεκτημένα ετών.

Πολλές φορές έχω κληθεί να υπερασπιστώ αυτονόητα, πράγμα που έβρισκα και βρίσκω πολύ κουραστικό και ψυχοφθόρο. Μεγαλώνοντας όμως αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι ίδια τα αυτονόητα για όλους. Έτσι μέσα μου έχω αποδεχθεί ότι θα μιλάω για αυτά και θα τα επικροτώ και θα τα αναδεικνύω όσο μπορώ για να καταλάβουν όλοι ότι αυτό έτσι είναι καλό να γίνεται. Όμως όπως όλα τα πράγματα, εκτός από την ανθρώπινη βλακεία, έχουν ένα όριο έτσι και με το να μιλάμε για αυτονόητα.

Δεν γίνεται να μιλάμε για δολοφονίες ανθρώπων λόγο διαφορετικού DNA ή για άνιση μεταχείριση ανθρώπων λόγω ενός διαφορετικού χρωμοσώματος. Και δεν λέω να υπάρχει ισότητα γιατί πολλοί αδικούνται από αυτή. Λέω να υπάρχει δικαιοσύνη. Όπως δεν σκοτώνουμε έναν άνθρωπο λευκής απόχρωσης δέρματος έτσι δεν πρέπει να σκοτώνουμε κι έναν άνθρωπο μελαμψής απόχρωσης δέρματος. Είναι σαν να δίνουμε δωρεάν φαγητό σε γαλανομάτηδες ενώ σε αυτούς που έχουν καστανά μάτια να το χρεώνουμε κανονικά. Ναι, τόσο τραγελαφικό είναι. Δεν είναι δυνατόν να πληρώνουμε παραπάνω χρήματα έναν διευθυντή τράπεζας επειδή έχει διαφορετικό χρωμόσωμα από κάποιον άλλον. Είναι σαν να λέμε ότι αν είσαι άνδρας θα τρως τηγανιτές πατάτες ενώ αν είσαι γυναίκα βραστές. Κανένα νόημα δεν βγάζει.

Κι όσο επιμένετε να κουβαλάτε τέτοια βαρίδια μας κρατάτε πίσω. Γιατί πρέπει να αναλωθούμε στο να σας εξηγούμε τα αυτονόητα κι έτσι να χαλάμε φαιά ουσία ουσιαστικά για να λέμε τα ίδια και τα ίδια και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μένουμε στάσιμοι. Προσαρμοστείτε λοιπόν, συντονιστείτε με την εποχή που ζείτε και προσπαθήστε να μην αποτελείται βάρος στην εξέλιξη όλων μας. Υπάρχουν άνθρωποι με όνειρα που κυνηγούν για να πραγματοποιήσουν και είναι κουραστικό να μας ξυπνάτε συνεχώς για να εξηγούμε την πραγματικότητα.


Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα άρθρα μου, πατήστε εδώ.


Μπορείτε να υποστηρίξετε τη δουλειά μου, κάνοντας κλικ παρακάτω.
Buy Me A Coffee

Περισσότερα
σκεψου-κουτί-μαχητής-κιλκίς-πορείες

Σκέψου έξω από το κουτί

Μια φράση που χρησιμοποιούν πολύ οι φίλοι μας οι Άγγλοι είναι η εξής, «σκέψου έξω από το κουτί». Με τη […]

Δείτε ακόμα

Οργισμένη αντίδραση Κ.Κιλτίδη προς την διοίκηση του νοσοκομείου Κιλκίς: «Δεν δικαιώνει, δεν στηρίζει και απορυθμίζει την λειτουργία του»

Λυπάμαι που αναγκάζομαι να αναδείξω την αμέλεια και ανεπάρκεια της διοίκησης του νοσοκομείου Κιλκίς, όταν η χώρα δοκιμάζεται σε μείζονα […]

Να ικανοποιηθεί αμέσως

Εδώ και καιρό έχει καταστεί επιτακτική η ανάγκη εκρίζωσης των δένδρων του κοιμητηρίου του Δροσάτου, καθώς οι ρίζες τους έχουν […]